Denizli'deki Meslek Odalarından 15 Temmuz'u Açıklaması

Denizli’deki 8 meslek odası, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, ortak bir basın açıklaması yaparak hain girişimi unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Denizli'deki Meslek Odalarından 15 Temmuz'u Açıklaması
Denizli’deki, meslek odaları 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde ortak bir basın açıklaması yaptı. Denizli Ticaret Odasında (DTO) düzenlenen basın toplantısına katılan Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetledi.

odalar adına basın açıklamasını DTO Başkanı Uğur Erdoğan yaptı. Bu destanla milletin dünya tarihine bir demokrasi destanı yazıldığı belirten Erdoğan, “Bu masada oturan demokrasi sevdalısı kurumlar olarak, bu ortak açıklamayı 81 ilde aynı anda yapıyoruz. Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümüne giriyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti” dedi.

Milletin cesareti ve ferasetiyle bu belanın, fitnenin durdurulduğunu dile getiren Erdoğan, “Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. 15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA