Cumhuriyet Başsavcısı Usta'ya Veda Yemeği

Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi ile Malatya Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta için veda yemeği düzenlendi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Polisevi'nde düzenlenen veda yemeğine Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Vali yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Zekeriya Güney, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Sevim, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Veda yemeği sonrasında duygu ve düşüncelerini dile getiren Vali Kamçı, Usta ile birlikte 1 yılı aşkındır bir çalışma arkadaşlığı yaptıklarını kaydetti.

Usta'nın 'Devlet Duruşu'na sahip bir çalışma arkadaşı olduğunu aktaran Kamçı, 'Gerek bürokrasi de olsun gerekse toplum içerisinde olsun kurmuş olduğu insani ilişkiler burada hoş bir sada bırakacak. Ben de iki yıla yakın Malatya Valiliği görevini yaptım. Bu süreçte Malatya’da güzel dostluklar edindim. Başsavcımızın da Malatya’da güzel işlerin altına imza atacağına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Usta’ya Kayseri’de yapmış olduğu hizmetlerden dolayı plaket verdi.

Kaynak: AA