Çatak'taki Köprüye Şehidin İsmi Verildi

Van'ın Çatak ilçesinde geçen yıl DBP'li Büyükşehir Belediyesince yaptırılan ve güvenlik gerekçesiyle bu yıl kaldırılan Körüklü Köprüsü'nün malzemeleri kullanılarak yenilenen 5 köprüden birine şehit güvenlik korucusu 'Kasım Sancar' adı verildi Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül: 'Çünkü bu köprü (Körüklü Köprüsü) direkt teröristlerin talimatıyla yapılmış bir köprüydü. Biz de bu milletin hakkı olan köprüyü söküp merkeze taşıyarak beş köprümüzün güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi şeklinde tüm parçalarını kullandık'

Van'ın Çatak ilçesinde geçen yıl yaptırılan ve güvenlik gerekçesiyle bu yıl kaldırılan Körüklü Köprüsü'nün malzemeleri kullanılarak yenilenen 5 köprüden birine şehit güvenlik korucusu 'Kasım Sancar'ın adı verildi.

Geçen yıl DBP'li Büyükşehir Belediyesince Körüklü Vadi girişine 450 bin lira harcanarak yaptırılan köprü, bu yıl İçişleri Bakanlığınca Çatak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hacı Asım Akgül tarafından güvenlik gerekçesiyle kaldırıldı.

Kaldırılan köprünün malzemeleri kullanılarak Cumhuriyet, Adnan Menderes ve Bahçelievler mahallelerindeki 5 köprü yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Cumhuriyet Mahallesi'nde Çatak Deresi üzerindeki köprüye, 14 Nisan 2017'de Kaçit Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen güvenlik korucusu Kasım Sancar'ın ismi verildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Sancar'ın adının köprüde yaşatılacağını söyledi.

Körüklü Köprüsü'nü güvenlik gerekçesiyle kaldırdıklarını anlatan Akgül, şöyle konuştu:

'Çünkü bu köprü direkt teröristlerin talimatıyla yapılmış bir köprüydü. Yerleşim alanı yok, hiçbir vatandaşımız yaşamıyor. Sadece teröristlerin rahatı ve fotoğraf çekmek için yapmışlar. Biz de bu milletin hakkı olan köprüyü söküp merkeze taşıyarak beş köprümüzün güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi şeklinde tüm parçalarını kullandık. Onarımını yaptığımız köprülerden birine de şehidimizin adını verdik. Böylece milletin parasını israf etmeden yine millet için kullandık. Bizim amacımız teröriste değil, vatanını milletini seven halkımıza hizmettir.'
Kaynak: AA