Bursa'daki Cinayet Davası

Tartıştığı eski patronunun oğlunu pompalı tüfekle öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ancak kararın Yargıtay'ca bozulması üzerine yeniden yargılanan sanık, aynı cezaya çarptırıldı.

Bursa'da, tartıştığı eski patronunun oğlunu pompalı tüfekle öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ancak kararın Yargıtay'ca bozulması üzerine yeniden yargılanan sanığa, yine aynı ceza verildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen duruşmaya tutuklu sanık Birkan Özdemir (38), tutuksuz sanık B.K. (17) ve maktul Eray Bayramça'nın (17) yakınları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı.

Sanık Özdemir, savunmasında, kimseyi kasten vurmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığı, 'kasten öldürmek'ten aynı cezaya çarptırdı.

Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde geçen yıl 26 Ağustos'ta, çobanlık yapan Özdemir, çiftlikteki işine son veren patronu Fatih ve oğlu Eray Bayramça ile tartışmış, kavgaya dönüşen olayda başından pompalı tüfekle vurulan Eray Bayramça, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Sanık Birkan Özdemir, 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılaması sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, kararı usulen bozulmuştu.
Kaynak: AA