Boğazına Bıçak Dayanan Doktor O Anları Anlattı

İstanbul Kağıthane Devlet Hastanesine ‘Ayağım kırıldı’ diyerek giren şüpheli 2 şahıs muayene odasının kapısını kapatarak nöbetçi Doktor Ali Çetin Kızılkaya’nın boğazına bıçak dayayıp rehin aldı. Boğazına bıçak dayanarak ölümle tehdit edilen Dr. Ali Çetin Kızılkaya, yaşadığı o dehşet anlarını anlattı.

Boğazına Bıçak Dayanan Doktor O Anları Anlattı
Olay, geçtiğimiz gece saat 01.00 sıralarında Kağıthane Devlet Hastanesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ayağının kırıldığını iddia eden bir kişi ve yanında arkadaşıyla beraber hastaneye gelerek muayene odasına girdi. Hastaları kontrol eden nöbetçi Doktor Ali Çetin Kızılkaya, güvenlik görevlisi odadan çıktıktan sonra hasta olduğunu iddia eden şahsı muayene edip gerekli tetkiklerin yapılmasını istedi. Bu olay üzerine kendileriyle ilgilenilmediğini iddia eden şüpheli şahıslardan biri kapıyı kapattı, diğer ise hakaretler ederek Doktor Ali Çetin Kızılkaya’nın boğazına bıçak dayadı. Hastanede hastasını bekleyen bir sivil polis olayı fark ederek hastane polisiyle birlikte kapıyı kırarak içeriye girip doktoru şüphelilerin elinden kurtardı. Uzun süren boğuşmanın ardından şüpheli şahıslar polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Olayın ardından gece görevine devam etiği sırada şüpheli yakınlarından tehditler alan Doktor Ali Çetin Kızılkaya, nöbet sonrasında o dehşet geceyi ve yaşadıklarını anlattı.

Hastanede yaşadığı dehşet geceyi anlatan Doktor Ali Çetin Kızılkaya, “Saat 01.30 sıralarında iki kişi hasta muayenesi yaptığımız odaya geldiler. Kısa boylu, hasta olduğunu söyleyenle hemen ilgilendik. İlgilendikten sona maalesef birçok küfür duyduk. Buna rağmen kendisine hoşgörümüzü kaybetmeyerek, alçak gönüllü bir şekilde konuştuk. Daha sonra ise giriş işlemleri için onlara eşlik eden güvenlik görevlimiz odadan çıktığı anda maalesef odayı kapattılar ve bunun bir rehin alma olduğunu söylediler ve sloganlar atmaya başladılar. Saldırganlardan bir tanesi bıçak çıkartarak, kesinlikle kımıldamayın, eğer kımıldarsanız öleceksiniz dediler. Kötü dakikalar yaşadım” dedi.

“Kapı kırılmayınca ‘Gebert doktoru, indir aşağı’ dedi”

Hastası olan sivil polis sayesinde kurtulduğunu söyleyen Doktor Kızılkaya, “Hep iyi niyetli, şefkatli ve sevgi dolu cümleler kullandım. Fakat cevap vermiyorlardı. Hap ya da başka bir madde kullanımı söz konusu olduğunu düşünüyorum. Daha sonra ise dışarıda bulunan insanların beni kurtarmak için girişimleri olduğunu duyuyordum. Hastası bekleyen bir sivil polis arkadaşımız ve hastane çalışanlarımız sayesinde kurtuldum. İlk defasında kapıyı kıramadılar, kapı kırılmayınca kapıda duran ‘Gebert doktoru, indir aşağı’ dedi.

O esnada arkadaşlar üzerime doğru gelirken ben çöp tenekesini fırlatıp, sandalyeyi siper olarak kullanmaya çalıştım. İkinci denemede kapıyı kırdılar ve içeriye girdiler. Yani bir dakika her şeyi değiştirebilirdi” diye konuştu.

“Bu olayı ölümsüzleştirmek adına şarkı yapıp Eylül ayında müzikseverlere sunacağım”

Doktorluğun yanı sıra albümlerinin de olduğu öğrenilen Doktor Ali Çetin Kızılkaya, “Gerekli işlemler yapıldıktan sonra bana tutukluk kararı çıktığı bilgisi bana verildi.

Arkasından ailesi ve arkadaşları şikayetini geri al, tehdit cümleleriyle yıpratmaya devam ettiler. Ben bugünde nöbetçiydim, ben görevime devam ettim. Çünkü, doktorluk bir yaşam stilidir. Ben hastalarımı seviyorum. Hastalarım da beni seviyor. Bu tehditler son görevimde de devam etti. Ahım var, bu olayı ölümsüzleştirmek adına bunu Eylül ayında şarkı olarak müzik severlerin huzuruna çıkartmak istiyorum. Bu olayı yansıtsın ve bir şeylerin dönüm noktası olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA