Bilecik'te, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı

Bilecik İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Tahir Büyükakın, başkanlığında yapıldı.

Büyükakın, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, çalışma usullerine değinerek, özellikle brifinglerde istatistiğe boğulan sadece sayılardan oluşan çalışma usulünden ziyade analitik bir mantıkla karar almaya yardımcı olacak raporlara dönüştürülmesini istedi.

Sayıların sadece karar almaya destek olduğu zaman anlam kazandığını vurgulayan Büyükakın, şöyle konuştu:

''Alışkanlıklarınızın dışında bir çalışma usulü olacak ama biraz da alışkanlıkların değiştirilmesi yönünde bir fonksiyonumuz olduğunu da düşünüyorum. Bunu özellikle karar alma konularında, kentin geleceğine dair kritik kararları alma ve vizyon belirleme konusunda buna ilişkin stratejiler belirleme noktasında gerçekten etkili, etkin kararlar alma noktasında bu usulün dışında bir çalışmanın verimli olduğunu ben şimdiye kadar hiç görmedim.

Sonuç odaklı olmalıyız. Hızlı sonuç üretmemiz lazım ama hızlı sonuç üretelim, sonuç odaklı olalım derken de hatalı kararlar vermemeliyiz. Bunun en doğru yolu da elimizdeki verilerin doğru bir şekilde işlenmesi, karar almaya destek olacak forma dönüştürülmesi, çeşitlendirilmesi, fayda ve maliyetlerinin, avantajlarının, dezavantajlarının ortaya konması birinci, ikinci ve üçüncü senaryoların elimizde olması gerekir ki biz doğru bir karar alabilelim.''

Dünyanın, içinden geçtiği süreçte yeniden dizayn edildiğini ve inşa edilmeye çalışıldığını ifade eden Büyükakın, şunları kaydetti:

''Bu düzenin içerisinde küresel okuduğunuzda küresel gelişmelere yön vermeye çalışan aktörler, aynı zamanda bizim topraklarımıza ilişkin bir takım aksiyonlarda almaya çalışıyorlar. Ülkemizin bekası milletiyle, devletiyle bölünmez bütünlüğü açısından bakarak bütün mevzularımızı değerlendireceğiz. Devletimizin bekasıyla ilgili alınması gereken tedbirlerde her şeyi geriye bırakıp önce bu hususu ele alıp öncelikle onun üzerine teksif edeceğiz bütün dikkatimizi.

Özellikle FETÖ, PKK ve benzeri yapılarla mücadele konusunda en ufak bir ihmal göstermeden sürekli canlı olarak, mücadeleye devam edeceğiz. Asıl olan mücadelemiz beka mücadelesi.''

Kaynak: AA