Beyoğlu Belediyesinden Çifte '15 Temmuz' Kitabı

Beyoğlu Belediyesi tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin veri ve analizlerin bulunduğu iki kitap yayımlandı.

Beyoğlu Belediyesi, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin iki kitap yayımladı.

Taksim'de bir otelde ''Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması'' ve ''Anı Defterleri Değerler Araştırması'' kitaplarının tanıtımında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,15 Temmuz'u herkesin kendi bireysel duygularıyla yaşadığını söyledi.

Darbeye karşı herkesin o gece sinirli ve öfkeli olduğunu belirten Demircan, ''Bu işin haince bir saldırı olduğunu, memlekette ne kadar hain düşman varsa onların hep birlikte koordine edildiğini anlamakta zorlanmadık. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla da herkes işi net olarak anladı.'' diye konuştu.

Demircan, darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerinin başladığını ve kendilerinin de sabahlara kadar nöbet tuttuklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Biz o dönemde yaşananları analiz etmek istedik. Daha sonra birkaç akademisyeni çağırdık. Arkadaşlar herkesi işin içerisine katarak satır satır notlar aldı. 12 bin kişi anı defterine yazılar yazdı. Daha sonra bin kişiyle 43 soruluk anket yaptık. Hemen onun ardından anı defterlerini hazırladık ve tam 1 yıl uğraştık. Sosyolojinin oluşturduğu kavramları tespit ettik. Bunları kavramsallaştıralım ve içini o söylemlerle dolduralım ki bu destan yaşasın. Bu destanı o gün hep birlikte bu millet olarak yazdık. İşte bu iki kitap alan araştırması bin kişiyle yapılmış, anı defteri 12 bin kişinin duygularının alındığı iki eser. Umarım gelecek nesillere buradan bir katkıda bulunmuşuzdur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''

Kitabın editörlüğü yapan sosyolog Murat Lehimler ise projenin çok önemli olduğunu belirtti.

Bu tarz bir araştırmanın 15 Temmuz nöbetlerinin gerçekleştirildiği alanlar içerisinde yer alan Taksim'de yapılması gerektiğini vurgulayan Lehimler, ''Çünkü Beyoğlu bilimin, sanatın ve kültürün asırlarca adresi olmuş bir merkez. O gece Taksim Meydanı’nda her türden insan vardı. Yabancı ülkelerin vatandaşları da vardı.'' dedi.

Tanıtım toplantısına AK Parti Milletvekilleri Fatma Benli, Hüseyin Bürge, Ahmet Hamdi Çamlı ile çok sayıda kişi katıldı.
Kaynak: AA