Beraat Eden DEAŞ Şüphelisi Açıklaması 'Ben ÖSO İle DEAŞ'a Karşı Savaştım'

Kayseri’de DEAŞ terör örgütünün propagandasını yapmak eylem ve faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı mahkemece beraat eden Suriyeli sanık, "Ben, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte DEAŞ’a karşı savaştım, şimdi DEAŞ’lı olarak suçlanıyorum" dedi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık İmad Eddin Youssef K., Nevşehir Kapalı Cezaevi’nden jandarma eşliğinde duruşmada hazır edildi.

Tercüman eşliğinde ifadesi alınan sanık İmad Eddin Youssef K. "Ben, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte DEAŞ’a karşı savaştım, şimdi DEAŞ’lı olarak suçlanıyorum. DEAŞ’ın propagandasını asla yapmadım. Telefonumda çıkan haritalar ve Suriye kanalları ile ilgili belgeler ise Suriyeli olduğum için oradaki gelişmeleri takip ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık İmad Eddin Youssef K.’ya, delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından DEAŞ terör örgütü eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, DEAŞ terör örgütünün propagandasını yapmak, eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçundan İmad Eddin Youssef K. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü’nde 12 gün süren sorgusunun ardından 15 Mart’ta doktor kontrolünden geçirilmiş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kaynak: İHA