Batı Trakya'da Sünnet Coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Yunanistan’da bu yıl ikincisi düzenlenen şölende sünnet çocuklarına bisiklet hediye edildi. Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Türkiye’de yapılan sünnet, mevlit, kandil, aşure gibi dini ve kültürel faaliyetleri bütün Osmanlı coğrafyasında da sürdürmeye gayret ettiklerini söyledi.

Batı Trakya'da Sünnet Coşkusu
Yunanistan Kozlukebir Belediyesi’nin bu yıl ‘gelin birlik olalım’ sloganı ile ikincisini düzenlendiği sünnet şölenine en büyük destek yine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Sünnet şölenine katılmak için Batı Trakya’ya giden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve BAŞEK Başkanı Ahmet Hacıosman’ı da ziyaret etti. Daha sonra stadyumda düzenlenen törenlere katılan Başkanvekili Köse, sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulunup, hediye olarak birer bisiklet dağıttı.

Bursa’dan gelen ekiplerin Karagöz-Hacivat gösterisi ile renklenen şölende konuşan Başkanvekili Şükrü Köse, ecdat emaneti olan Balkan ülkelerinde geleneklerin en iyi şekilde yaşatılması için büyük bir gayret gösterdiklerini hatırlattı.
Kaynak: İHA