Başkan İHL'li Öğrencileri Ağırladı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye genelinde birçok ilde başarılı olup dereceye giren ve eğitim için Ordu’ya gelen İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Başkan İHL'li Öğrencileri Ağırladı
Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa düzenlendiği program ile illerinde başarılı olan 40 İmam Hatip Lisesi öğrencisi iki hafta sürecek eğitimler kapsamında Ordu’ya geldi. Program kapsamında Ordu’da konaklayan öğrenciler eğitimlerine devam etmenin yanı sıra Ordu’nun güzellikleriyle de buluşma fırsatı yakaladı. Proje kapsamında Ordu’da eğitim alan öğrenciler için çeşitli programlar düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikte idareciler ile öğrenciler bir araya geldi. Düzenlenen programa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, birim müdürleri, öğretmenler ve çeşitli illerden eğitime gelen öğrenciler katıldı.



Başkan Tekintaş: “Bir ülke kendini yetişmiş beyinlerle geleceğe taşır”

Düzenlenen yemeğe katılan ve bir konuşma gerçekleştiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kendisinin de bir İmam Hatip Lisesi Mezunu olduğunu söyledi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Başkan Tekintaş, “Türkiye’nin çeşitli illerinden okullarında başarılı öğrencilerimizle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir ülke yetiştirdiği beyinlerin verdiği hizmetle kendini geleceğe taşır. Yetişmiş bir beyin olmak için emek sarf etmiş ve her türlü bilgi ile donatılmış kişiler olarak yolunuza devam etmenizi istiyoruz. İnşallah İmam Hatip Liselerinde uçak mühendisleri, uzay mühendisleri gibi her alanda başarılı öğrencilerimizin yetişmesini arzu ediyoruz. Bulunduğumuz konumlarda bugün biz varız yarın ise başkaları olacak. Türkiye’nin her yerinde illeri, ilçeleri ve kamu kurumlarını donanımlı, iyi donatılmış yeni nesillere emanet etmek istiyoruz. Bu doğrultuda her alanda kendinizi geliştirmenizi istiyor ve başarılarınız devamını diliyorum” dedi.

Programa katılan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ise yaptığı konuşmada başarılı öğrencilerin yaz aylarında aldığı eğitimin önemine vurgu yaptı. Bu tür uygulamaların başarı için vazgeçilmez olduğunu aktaran Karataş, programa katılan öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Öğrenciler başarılı olmak için söz verdi

Türkiye’nin çeşitli illerinden programa katılan öğrencilerde duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Birçok öğrenci denizi ilk kez gördüklerini belirterek Ordu’ya hayran kaldıklarını ifade ettiler. Başarılı olmak için durmaksızın çalışacaklarını da sözlerine ekleyen öğrenciler ilerleyen yıllarda Türkiye için iyi işler yapmak istediklerini vurguladılar.

Düzenlenen program Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA