Bakan Işık Gazilerle Buluştu

Milli Savunma Bakanı Işık, FETÖ'nün darbe girişimine engel olmaya çalışırken gazi olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına takdir belgesi ve şiltlerini takdim etti Işık: 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiçbir zaman darbecilerle bir olmadığını, bundan sonra da olmayacağını özellikle ifade etmemiz lazım'.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine engel olmaya çalışırken gazi olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla bir araya geldi.

Bakan Işık'ın, Gazi Orduevi'nde gazilerle dün akşam yemekte bir araya geldiği programın görüntüleri paylaşıldı.

Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, milletin tarihin her döneminde bu tip ihanetleri yaşadığını belirterek, 'Biz 15 Temmuz gecesi belki de tarihimizin en büyük ihanetini yaşadık ama ihanet ne kadar büyükse o ihaneti durdurmak için gösterilen çaba, ortaya konulan kahramanlık da en az o kadar büyüktür. Bu açıdan Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiçbir zaman darbecilerle bir olmadığını, bundan sonra da olmayacağını özellikle ifade etmemiz lazım.' diye konuştu.

Bir araya geldiği gazileri Türk Silahlı Kuvvetlerinin darbe girişimine karşı tavrının en büyük sembolü olarak nitelendiren Işık, 'Hain darbe girişiminin püskürtülmesinde ve bu ihanetin boşa çıkarılmasında büyük kahramanlık gösteren ve hayatlarını feda eden albayımız Sait Ertürk, astsubaylarımız Ömer Halisdemir, Bülent Aydın, İlhan Dağdaş, uzman çavuşumuz Halit Yaşar Mine ve sivil işçimiz Köksal Karmil'e Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz onları her daim şükranla anacaktır.' dedi.

Bakan Işık, yemeğin ardından gazilere takdir belgesi ve şiltlerini takdim etti.

Davetliler arasında FETÖ'nün darbe girişime katılanlarca derdest edilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ı korumaya çalışırken iki bacağından vurulan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Yüzbaşı Burak Akın ve vücuduna isabet eden yedi kurşuna rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen Albay Davut Ala da yer aldı.
Kaynak: AA