Bağış Yapıp Cami Temizleyerek Davalık Olmaktan Kurtuldular

Konya'da işlettikleri kuruyemiş dükkanından aldıkları ürünü değiştirmek isteyen çifte hakaret ettikleri ileri sürülen 2 kardeş, 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneğine 500 lira bağış ve cami temizliği yaparak yargılanmaktan kurtuldu.

Konya'da sahibi oldukları kuruyemiş dükkanından aldıkları ürünü değiştirmek isteyen çifte hakaret ettikleri öne sürülen 2 kardeş, 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneğine 500 lira bağış ve cami temizliği yapmayı kabul ederek şikayetçilerle uzlaştı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan açıklamaya göre, merkez Karatay ilçesindeki kuruyemiş dükkanından aldıkları ürünü değiştirmek isteyen Mehmet Y. ve eşi Rahime Y. ile iş yeri sahipleri Muhammed N. ve kardeşi Ahmet N. arasında tartışma çıktı.

Olay sonrası Mehmet Y. ve Rahime Y'nin şikayette bulunması üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, iş yeri sahibi kardeşler hakkında 'basit yaralama ve hakaret' suçlarından soruşturma başlatıldı.

- Dosya uzlaştırmacıya verildi

Dosya, her iki suç uzlaştırma kapsamında olduğu için uzlaştırmacıya verildi.

Uzlaştırmacı Ayşe Kıran tarafından yürütülen görüşmelerde Mehmet Y. ve eşi Rahime Y, şüphelilerle 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneğine 500 lira bağış yapmaları ve cami temizlemeleri halinde uzlaşmayı kabul ettiklerini belirtti.

Müştekilerin taleplerini kabul ederek 500 lira bağış yapan ve kent merkezindeki Hacıveyiszade Camisi'ni temizleyen şüpheli kardeşler, basit yaralama ve hakaret suçlarından yargılanıp ceza almaktan kurtuldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığında uzlaştırmacı olarak görev yapan Ayşe Kıran, yaptığı açıklamada, Konya halkının uzlaşmaya sıcak baktığını belirtti.

Uzlaşma ile fail ve mağdur arasındaki çekişmenin çözülmesinin, mağdurun zararının da kısa sürede giderilmesinin amaçlandığına dikkati çeken Kıran, 'Uzlaştırmacı olarak bize verilen dosyalarda yüzde 60 başarı söz konusu. Amacımız bu oranı daha yukarı çekerek, hem toplumsal barışa katkı sağlamak hem de mahkemelerin iş yükünü azaltmak' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA