Antalya'da Kırgız Kadının Darbedilip Yol Kenarına Atılması

'Kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından yargılanan sanık için müebbet hapis cezası isteniyor.

Antalya'da Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva'yı darbedip yol kenarına attığı öne sürülen sanığın müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlanıldı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Y. (49), müşteki Malika Nootieva (23) ile taraf avukatları ve müştekinin yakınları katıldı.

Duruşmada söz verilen ve hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Mustafa Y, bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı Nootieva'nın araçtan düşmesi sonucu yaralandığını savundu.

Nootieva'nın düştüğünü aracın kapısı kapanınca fark ettiğini iddia eden Mustafa Y, 'Benim aracımın kapıları otomatiktir, araçtan nasıl düştüğünü fark etmedim. Yaklaşık 10-15 metre ilerledikten sonra durdurabildim. Nootieva'yı kanlar içinde görünce korkumdan kaçtım.' diye konuştu.

Sol tarafı felç olan ve konuşamayan Nootieva, masaya eliyle vurarak, sanığa tepki gösterdi.

Nootieva'nın savunmasını rahat yapabilmesi için mahkeme heyeti, sanığın duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi.

Konuşamadığı için olayı işaretlerle anlatan Nootieva'nın savunması tercüman aracılığıyla çevrildi.

Sanığın, değerli eşyalarını aldıktan sonra kendisine şiddet uygulamaya başladığını ileri süren Nootieva, Mustafa Y'nin demir sopayla vurduğunu ve kafasına aldığı darbe sonucu geçici hafıza kaybı yaşadığını belirtti.

Korkuteli ilçesinde 21 Aralık 2016'da, Nootieva'nın darbedilerek yol kenarına atılmasıyla ilgili Mustafa Y, 'kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA