Ankara'dan Kısa Kısa

Kahramankazan ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz gazileri, darbe girişimi sırasından şehit olanlar için fidan dikti.

Kahramankazan'daki 15 Temmuz Hatıra Ormanında düzenlenen etkinlikte, 249 çam fidanı toprakla buluştu.

Etkinliğe, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminin ardından bir yıl geçtiğini, bu süreçte halen hastanelerde tedavisi devam eden gaziler bulunduğunu belirterek, ''Bugün 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde 2 bin 193 metrekare alanda, 249 fidan diktik. Yani gazilerimizin sayısı kadar bir alanda şehitlerimizin sayısı kadar ağaç dikmiş olduk.' dedi.

Ertürk, 15 Temmuz anma etkinliklerinin Kahramankazan'da dolu dolu geçtiğini, halkın etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

- Beypazarı'nda demokrasi nöbeti

Beypazarı ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Hız, Atatürk Parkı'nda başlatılan 'demokrasi nöbeti' öncesinde yaptığı konuşmada, ülkelerin bazı günlerinin çok önemli olduğunu ve bu günlerin asla unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

'Allah, bir daha bu tip olaylar yaşatmasın' diyen Hız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu önemli günde, 15 Temmuz’un arifesinde, Beypazarı'nda bugünden başlamak üzere, 14 Temmuz Cuma günü akşam üzeri Hanlarönü Meydanı'ndaki anma programına kadar demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Cumartesi günü akşam da, belediyeden temin edilen araçlarla Ankara’ya hareket edeceğiz. 15 Temmuz akşamı, Beypazarından hainlere karşılık vermek üzere nasıl yola çıktıysak, aynı şevkle cumartesi günü de Ankara’ya hareket edeceğiz. Biz bu topraklara, 1071'den sonra, Alparslan’ın Malazgirt Zaferi'nin ardından yerleşmiş bir toplumuz. Yaklaşık bin yıldır da bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Kimseye bu toprakları böldürmeyiz.'

- Kahramankazan halkı meydanlarda

Kahramankazan ilçesinde vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'demokrasi nöbetlerinde' meydanları boş bırakmıyor.

İlçe meydanında saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan nöbetler, tasavvuf musikisi konseri, sema gösterileri ve dualarla gecenin geç saatlerine kadar sürüyor.

Demokrasi nöbetlerinde, her akşam farklı bir sanatçı sahne alıyor. Sanatçılar şiirler okuyarak, 15 Temmuz hikayelerini de paylaşıyor.

Demokrasi nöbetlerinin son bölümünde ise belediye başkanı tarafından Kahramankazanlı 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunarak temsili yoklama alınıyor.

Belediye binasının dış yüzeyi de geçen yıl olduğu gibi kırmızı ışıklarla aydınlatılıyor.

- Nallıhan'da şehitler için fidan dikildi

Nallıhan ilçesinde, Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ile 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına fidan dikildi.

Jandarma Hatıra Ormanı'ndaki fidan dikimine Kaymakam Ferhat Özen, Belediye Başkanı İsmail Öntaş, AK Parti Nallıhan ilçe Başkanı Ertunç Güngör, ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Benlice, Davutoğlan Mahalle Muhtarı Rıza Tuncel, daire amirleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Öntaş, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini asla unutmayacaklarını söyledi.

Demokrasi şehitlerini unutmanın da mümkün olmadığını anlatan Öntaş, 'Vatandaş o gece sayın cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine demokrasiye sahip çıktı ve bunu demokrasi nöbetleriyle sürdürdü. Biz de burada fidan dikerek şehitlerimize bir kez daha sahip çıktık. Bugün yine Nallıhan Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetine çıkıyoruz.'

Kaynak: AA