Aksaray'da 15 Temmuz Anma Etkinliği Sürüyor

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü etkinliğinde 15 Temmuz darbe girişimi tiyatrosu Aksaraylılarla buluştu.

Aksaray'da 15 Temmuz Anma Etkinliği Sürüyor
15 Temmuz’un yıl dönümü anma etkinlikleri Aksaray’da çeşitli programlarla sürüyor. 11 Temmuz’da başlayan anma programının 2. gününün açılışı yine ilk günde olduğu gibi ezan ve sela okunması ile başladı.

Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında kurulan sahnede, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in kendi yazıp oynadığı ve Türkiye’de yaşanan darbeleri anlatan “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katılmak üzere meydana gelen Aksaraylılar, tiyatro oyununa yoğun ilgi gösterdi. Ahmet Yenilmez, 15 Temmuz’un halkın kendi iradesine, kendi devletine sahip çıkmasının adı olduğunu tiyatro oyunu ile anlatmaya çalıştı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, milletin 15 Temmuz’da tarihine yakışır bir destan yazdığını söyleyerek, 15 Temmuz’u yıl dönümünü anma programlarının dolu dolu geçtiğini belirtti.

Meydanda gerçekleşen etkinliğin Pazar gününe kadar süreceğini aktardı. Vali Aykut Pekmez, oyunun sonunda tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’e teşekkür ederek, 15 Temmuz’un anısına plaket verdi. Tiyatro oyunu Vali Aykut Pekmez, eşi Yeşim Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş meydanda izledi.
Kaynak: İHA