AK Parti Ve MHP Binalarına Ses Bombası Atan Zanlı Hakim Karşısında

İzmir’de, AK Parti Karşıyaka ilçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine ses bombalı eylem düzenleyen ve Buca’da polisle çatışmaya giren Deniz A.’nın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 9 celseye, ömür boyu hapis ve 30 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan 23 yaşındaki sanık Deniz A., sanığın avukatları ve davacı avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, ulusal kriminal bürodan gelen kamera görüntüleri raporuna göre, bazı emarelerin görüntüdeki kişinin sanığa ait olduğunu gösterdiğini; ancak kesin belirlenmesi için sanığın rötuşsuz fotoğrafının çekilip gönderileceğini okudu. Olayla ilgili iki tanık dinlendi. Daha sonra mahkeme başkanı, sanık Deniz A.’nın savunmasını yapması için söz verdi. Sanık Deniz A., dosyasında 500 sayfa bulunduğunu, çıktıların parası kendisinden karşılanacağı için ve parası olmadığı için çıktıyı alıp dosyayı okuyamadığını, savunmasını hazırlayamadığını ve savunma yapamayacağını söyledi.

Sanık avukatı, kendilerinde dosyanın çıktı örneğinin olduğunu, sanığın savunma yapması için çıktıları vereceklerini belirtip sanık savunması için süre talep etti. Ayrıca sanık avukatları, sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın savunma yapmasına, eksikliklerin giderilmesine, sanığın tutukluluğun devamına karar verip duruşmayı eylül ayına erteledi.

Olayın geçmişi

Deniz A., iddiaya göre 2015 yılında ilk önce AK Parti Karşıyaka ilçe binasına ses bombası koymuş, olayda ölen ya da yaralanan olmazken binada maddi hasar meydana gelmişti. Ardından ise MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine konulan ses bombaları hasara neden olmuştu. Daha sonra ise Buca’da devriye görevi yapan polis ekibine uzun namlulu silahla ateş edilmiş, polis memurları aracın camlarının kırılması sonucu yaralanmış, saldırganlardan Deniz A. elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmış, suç ortağı olduğu tespit edilen saldırgan ise kaçmıştı. Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, 21 Mart 2016 günü Buca’daki bir eve operasyon düzenledi.

Bir süredir kullanılmadığı belirlenen evde, 1 kalaşnikof marka silah, yaklaşık 400 gram plastik patlayıcı, 2 şarjör, bir miktar patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat bulundu. Yapılan incelmede, Buca’da geçen ekim ayında polise silahlı ve bombalı saldırıda bulunan Deniz A. ve kimliği belirlenemeyen kadın şüphelinin, bir süre bu evde kaldığı tespit edilmişti.
Kaynak: İHA