Adana'daki FETÖ/PDY Soruşturmasına Dava

Meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı İddianamede, sanığın meslek hayatı boyunca 228 maaş taltifi aldığı, bunlardan himmet adı altında örgüte para aktardığı bilgisine yer verildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslek hayatı boyunca meslek hayatı boyunca 228 maaş taltifi aldığı ve bunlardan örgüte himmet adı altında para aktardığı belirlenen eski komiser yardımcısı hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Kanun Hükmündeki Kararnameyle meslekten ihraç edilen ve yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski komiser yardımcısı Şahin T. hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan hazırlanan iddianame Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen Şahin T'nin terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu yönünde yapılan ihbarlar ve tanıkların ifadelerine yer verildi.

Tanıklardan A.K.B, iddianamede yer alan ifadesinde, Etiler Polis Meslek Yüksek Okulundan dağıtımdan sonra sanığın yönlendirmesiyle bir cemaat evinde kaldığını aktardı.

V.Y. ise Bitlis'e tayini çıktığında cemaat mensubu olduğunu bildiği komiser yardımcısı Şahin T'yi bulduğunu belirterek, 'O da beni o an için Bitlis ilinin memurluktan amirliğe geçen emniyet mensuplarının abisi olan Bitlis Çevre Şehircilik Müdürlüğünde elektronik mühendisi olarak çalışan Bülent isimli şahısla tanıştırdı. İlk başta ben, Şahin T, yine komiser yardımcısı Cem K. sohbet toplantılarına devam etmeye başladık.' ifadelerini kullandı.

Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne yapılan ihbarda da Şahin T'nin FETÖ'nün toplantılarına katıldığını ve himmet verdiği belirtilirken, bu nedenle de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne tayin edildiği belirtildi.

Bir başka ihbarda ise Şahin T'nin FETÖ/PDY'nin emniyet imamı 'Kozanlı Ömer' kod adlı Osman Hilmi Özdil ile buluştuğu ileri sürüldü.

İddianamede, Şahin T'nin meslek hayatı boyunca 228 maaş taltifi aldığı, bu taltif ödemelerinden FETÖ/PDY'ye himmet adı altında para kesintisi yapıldığı da aktarıldı.

Şüphelinin örgüte ait evlerde kaldığının tanık beyanlarıyla anlaşıldığına yer verilen iddianamede, hakkında yapılan ihbarlar, kapatılan Bank Asya'da katılım ve altın hesabının bulunduğu, 17/25 Aralık sürecinden sonra da bu bankada hesap hareketlerinin devam etttiğinin belirlendiği anlatıldı.

İddianamede, Şahin T'nin aldığı maaş taltiflerini himmet adı altında örgüte aktararak maddi destek sağladığı, organik ve hiyerarşik yapısı içerisinde yer aldığı örgüte üye olmak suçunu işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.
Kaynak: AA