15 Temmuz Gazisi, Arkadaşlarının Kahramanlıklarını Unutamıyor

15 Temmuz gecesi İstanbul'da 2 tankın altına yatarak onları durdurmaya çalışan Sabri Ünal'ın hafızasında, kendi yaptıkları değil arkadaşlarının kahramanlıkları yer etti Sabri Ünal: '15 Temmuz'da Metin Doğan'ın kahramanlığını unutamam, İstanbul'da havalimanında tankların geçişine izin vermeyen arkadaşımız. Onun ortaya koyduğu mücadele, nasıl söyleyeyim tüm yüreğini ortaya koyması beni çok etkilemiştir her zaman' 'Safiye ablamızı unutamam, köprüde askerler kendisine ateş ederken madem beni vuracaksın döneyim sırtımdan vur diyecek kadar cesurdur'

GÜLTEKİN YETGİN - Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişiminde 2 tankın altına yatarak onları durdurmaya çalışan Sabri Ünal, kendi yaptıklarını değil arkadaşlarının kahramanlıklarını aklından çıkaramıyor.

Üsküdar'da art arda geçen 2 tankın önüne yatıp darbeye karşı duran Sabri Ünal, 15 Temmuz'un simgelerinden biri oldu.

O gece yaralandıktan sonra tekrar sağlığına kavuşan Ünal, gazi arkadaşlarının kahramanlıklarını hafızasına kazıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresun mitinginde 'Gönüldaşım, dava arkadaşım, yoldaşım' şeklinde bahsettiği Sabri Ünal, 15 Temmuz'un birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne gitmeyi dört gözle bekliyor.

Sabri Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da sokağa çıktığı için Allah'a ne kadar şükretse de az olduğunu söyledi.

Milletin o gece büyük bir kahramanlık göstererek sokaklara çıktığını anlatan Ünal, kendisinin de sokaklara çıkanlar arasında yer aldığı için şanslı olduğunu belirtti.

Ünal, sokağa çıkan insanların o akşam yaptığı tercihlerle kendilerine bir yol çizdiğini ifade ederek, 'O anda darbe girişimine tepki göstermek için vatandaşlar tankların önüne durdu, bazıları bunların üzerine çıktı bazıları ise askerler gelmesin diye bu araçların önüne yattı. Ben de onlardan biriyim.' diye konuştu.

Herkesin bir olmasıyla zalim topluluğa karşı bu mücadelenin kazanıldığını vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

'15 Temmuz'da Metin Doğan'ın kahramanlığını unutamam, İstanbul'da havalimanında tankların geçişine izin vermeyen arkadaşımız. Onun ortaya koyduğu mücadele, nasıl söyleyeyim tüm yüreğini ortaya koyması beni çok etkilemiştir her zaman. Safiye ablamızı unutamam, köprüde askerler kendisine ateş ederken madem beni vuracaksın döneyim sırtımdan vur diyecek kadar cesurdur.'

Ünal, gazi olan çocuk ve gençlerin olduğunu dile getirerek, 8 yaşında gazi olmuş arkadaşlarının bulunduğuna dikkati çekti.

Tuzla'dan Osman adında arkadaşlarının kahramanlığını anlatan Ünal, 'Durdurdukları araçların komutanı kafasına silahı dayamışken ölümden son anda başka bir kişinin, o komutanın dikkatini dağıtması sonucunda kurtulmuş ama orada üç araç dolusu askerin hareket edememesini sağlamış bir arkadaşımız. 15 Temmuz'da vatanı için büyük kahramanlıklar gösteren arkadaşlarımı hiç unutamam.' ifadesini kullandı.

Sabri Ünal, bir daha Türk milletinin asla 15 Temmuz gibi karanlık günler yaşamamasını temenni ederek, tekrar böyle bir girişim yapılsa bile yine en önde sokaklarda olacaklarını bildirdi.

15 Temmuz'un birinci yılını dört gözle beklediklerini ifade eden Ünal, 'Bir çok gazi arkadaşla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde olacağız. Tabii ki de elimizde Türk bayrakları olacak ve tüm milletimiz benim tahminim o gece köprüde olacak.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA