15 Temmuz Etkinlikleri Burhaniye'de Devam Ediyor

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Burhaniye’de 12 Temmuz Çarşamba akşamı düzenlenen etkinlikler ilgi yoğun oldu.

15 Temmuz Etkinlikleri Burhaniye'de Devam Ediyor
Geçtiğimiz sene 15 Temmuz akşamı hain bir girişim ile ülke birlik ve beraberliğine kastedenlere kaşı Türk halkının gösterdiği üstün kahramanlık tüm dünyada yer alırken ülkenin dört bir köşesinde 1 ay boyunca demokrasi nöbetleri tutulmuştu. 15 Temmuz’un yıl dönümünde ise tüm ülkede değişik etkinlikler düzenlenerek anma programları yapılırken Burhaniye’de de 11-15 Temmuz tarihleri arasında değişik programlar yapılıyor. Bu kapsamda 12 Temmuz Çarşamba akşamı Havran Belediyesi Kocaseyit Tiyatrosu ve Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Burhaniye Cumhuriyet Meydanında sahne aldılar. 15 Temmuz’un anlam ve önemine uygun özel gösterileri ile sahne alan her iki gurupta izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gecede ilk olarak sahne alan Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi sergilediği gösteriyle izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Kuva-yi Milliye şehitlerinden, 15 Temmuz şehitlerine kadar canını feda etmiş tüm şehitleri gösterilerinde canlandıran Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Balıkesir yöresi yerel oyunlarıyla birlikte harmanladığı küçük tiyatral gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Gecede ikinci olarak sahne alan Havran Belediyesi Kocaseyit Tiyatrosu ise hazırladığı zengin program ile 15 Temmuz’u andı. Gençler ilk olarak “Türkiyem” şarkısı ile izleyenler ile birlikte bayrak Show yaparken ardından bir birinden güzel kahramanlık şiirlerinden oluşan küçük bir dinleti sundular. Kendilerinin çektiği ve şehitleri konu alan kısa film ile devam eden gösteri “ Bir Dolarlık Adamlar” adlı tiyatro oyunu ile son buldu. Türkiye’ye hain bir girişim yapmaya kalkan Fetullahçı Terör Örgütünün ülke içerisinde yapılanmasını, Amerika ile nasıl işbirliği içinde olduğunu ve hain emellerinin Türkiye üzerinde işlemediğini esprili bir dille anlatan Havran Belediyesi Kocaseyit Tiyatrosuna gecenin sonunda Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal hediye takdim etti.
Kaynak: İHA