15 Temmuz Destanı Konulu Konferans Verildi

Balıkesir’in Edremit İlçesinde 15 Temmuz Haftası etkinlikleri çerçevesinde Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Erbaş tarafından 15 Temmuz destanı konulu konferans verildi.

15 Temmuz Destanı Konulu Konferans Verildi
15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu salonunda düzenlenen konferansa İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, siyasi parti başkanları kurum Amirleri okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti,15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili video gösterisinin sunumu ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Erbaş’ın 15 Temmuz destanı konulu bilgilendirme konferansı ile devam etti.

İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı konferansın ardından konuşmacı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Erbaş’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaymakam Sırmalı, 15 Temmuz 2016’da; vatanımıza, milletimize, demokrasimize karşı FETÖ tarafından darbe girişimi yapıldığını, fakat Cumhurbaşkanımızın millete "Meydanlara İnin" çağrısıyla, milletin darbe girişimini püskürttüğünü, vatanına, milletine ve demokrasisine sahip çıktığını belirtti.

Bu hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için, Cumhurbaşkanının himayalerinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bütün ülke genelinde anma etkinliklerinin yapıldığını, bu kapsamda Edremit’te de demokrasi zaferi kapsamında hafta boyunca bir çok etkinlikler planlandığını ve gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaymakam Sırmalı "15 Temmuz şehitlerini ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün ülkemizde al bayrağın altında huzurlu bir şekilde yaşıyor ve geleceğe güvenle bakıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" dedi.

Kaynak: İHA