Varto'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Programı

Muş’un Varto ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi.

Varto'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Programı
Program kapsamında Varto ilçesine bağlı Ağaçaltı köyünde şehit piyade uzman çavuş Hüseyin Beşli’nin mezarı ziyaret edilerek, Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Ardından bir konuşma yapan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Türkiye’nin yurt içinden ve yurt dışından pek çok düşmanı olduğunu söyledi.

Çetin, “Şehit olmuş onların ruhu şad olsun. Rabbim onları cennetine alsın. Bu vatan şehit olacak evlatları her zaman doğuracaktır. Bu vatanın toprağına göz diken, bu vatanın huzurunu bozan, birliğine, dirliğine göz diken herkes bu vatanın çoluğunu çocuğunu, kadınını ve herkesi karşısında bulacaktır. Malazgirt’te başladı bu vuruşlar. Çanakkale de devam etti. En son 15 Temmuz’da uluslararası bir çetenin ülkemizde yapmaya çalıştığı, ülkemizi bölmek, parçalamak, Suriyeleştirmek ve Iraklaştırmak planını halklarımız başlarına geçirdi. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Şehitlerin geri kalanları bize emanettir. Emanetler başımızın tacıdır. Yeri geldiği zaman hepimiz bu vatan için şehit olmak için geri durmayacağız. Kanımızın son damlasına kadar, son ferdin son canına kadar bu toprakları, bu devleti korunmaya devam edecek. Hepsinin ruhu şad olsun" dedi.

Varto Hacı Kaya Özer Camii’nde verilen mevlidin ardında taziye evinde Varto Kaymakamlığı tarafından mevlit yemeği verildi.

Anma programına İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak, AK Parti İlçe Başkanı Figen Ergül, kurum amirleri, gaziler ve şehit Hüseyin Beşli’nin eşi Hasgül Beşli ile imamlar ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: İHA