Türk Keneşi Genç Diplomatları 4. Eğitim Programı Sertifika Töreniyle Sona Erdi

Kırgızistan Diplomasi Akademisi Rektörü Adamkulova: 'Türk dünyasının tecrübeli şahsiyetleri genç diplomatlarımıza bilgi ve tecrübesini aktardı' Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Kocaman: 'Genç diplomatlardan Türk dünyasına, ikili ve çok taraflı ilişkilerimize katkıda bulunmalarını istiyoruz'.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın üyesi olduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) tarafından düzenlenen Genç Diplomatlar 4. Eğitim Programı Kırgızistan Diplomasi Akademisinde sertifika töreniyle sona erdi.

Kırgızistan Diplomasi Akademisi Rektörü Çinara Adamkulova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diplomasi Akademisinin ev sahipliğinde yapılan 4. Eğitim Programına davet edilen Türk dünyasından tecrübeli isimlerin genç diplomatlarla bilgi ve tecrübelerini paylaştığını söyledi.

Rektör Adamkulova, genç diplomatlara, Kırgızca derslerinin yanı sıra Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Kırgızistan ve Azerbaycan Diplomasi Akademisi temsilcileri, Türk ve Azerbaycan büyükelçileri, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Batı Illinois Üniversitesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) temsilcilerin ders verdiğini anlattı.

Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman da Türk Konseyi tarafından yürütülen eğitim programı vasıtasıyla genç diplomatların kendilerini, ülkelerin değerlerini ve bölge siyaseti hakkında ilk kaynaktan bilgi edinmelerinin yanı sıra Türk dünyasına, ülkelerin ikili ilişkilerine ve çok taraflı ilişkilerine katkıda bulunmalarını hedeflediklerini belirtti.

Bu yılki programa Türk Konseyi üye ülkelerden ve Macaristan’dan 20 genç diplomatın katıldığını dile getiren Kocaman, diplomatlara tarih, kültür, dil, siyaset ve strateji alanında değerli ve önemli çalışmalar yapmış bilim adamları ve tecrübeli diplomatların eğitim verdiğinin altını çizdi.

Genç diplomatlara yönelik eğitim programını sürdürmeyi hedeflediklerini söyleyen Kocaman, gelecek yılki 5. Eğitim Programının Türkiye’de yapılacağını bildirdi.

Kocaman, genç diplomatların eğitim programı çerçevesinde Bişkek ve Oş kentlerinin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ettiğini ayrıca Kırgızistan’ın tatil merkezi Issık Göl'ün bulunduğu Çolpon-Ata kentini de görmeleri için ayrı bir gezi düzenleneceğini söyledi.
Kaynak: AA