Siirt Belediyesinden Halk Toplantısı

Siirt Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, birim amirleriyle, Ulus Mahallesi’nde yapılan halk toplantısında bir araya geldiği mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Siirt Belediyesinden Halk Toplantısı
Eski Saraçoğlu Akademi binasında düzenlenen toplantıda vatandaşlar tarafından sıcak karşılanan Belediye Başkan Vekili Taşkın’a kentsel dönüşüm çalışmaları, kent merkezinde yapılan sağlıksız besicilik ve çocuk parkı ve yeşil alan çalışmaları konusunda hizmet istedi. Mahalle sakinleri, toplantının açılış konuşmasında "Hoş geldiniz" diyen Başkan Taşkın’a, "Asıl siz bizim mahallemize hoş geldiniz. Sizi bekliyorduk, hizmete susamış bir halk olarak sorunlarımıza sizden önceki belediyelerden çözüm bulamadık. Hayvan pazarının olduğu yerde meydana gelen olaylarda en çok biz etkileniyorduk. Hizmet yapmak, adınızı altın harflerle yazdırmak istiyorsanız kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatın" dedi.

Şehre kalıcı hizmet bırakmak için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Taşkın ise, kentsel dönüşüm, başıboş hayvan sorunu, yeşil alan konularında birçok önemli çalışmaları bulunduğunu, yaşanılır bir Siirt için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

Taşkın, 1,5 yıl önce Siirt Valiliği bünyesinde vali imzalı 6 mahalle 12 bin nüfus ve 2 bin 500 yapılaşmayı kapsayan bir kentsel dönüşüm çalışmaları talebinde bulunduklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirmeye alan projenin, belediye kanalıyla da değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Bu konu ile alakalı bir heyetin Siirt’e gelerek çalışma yürüttüğünü de dile getiren Başkan Taşkın, ancak birkaç tereddütleri bulunduğunu, bunun da mevcut yapılanmanın olduğu mahallelerde parsellerin küçük ve çok hisseli yapılar olmasının bir dezavantaj olduğunu, kentsel dönüşümün yapılabileceği alanlarda doldur boşalt yöntemi için hazineye ait arazilerin çok yetersiz olduğunu söyledi.

Tüm olumsuzluklara rağmen bu konu ile alakalı da çalışma yürütüldüğünü dile getiren Taşkın, ayrıca başıboş hayvanların şehir merkezinde çıkartılacağını, hazineye ait alan bulmaları durumunda söz konusu mahalleye çocuk parkı ve yeşil alan çalışmalarının biran önce başlatılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA