Sıcak Havalardan Bunalan Iraklılar Dicle Nehri'nde Serinliyor

Iraklı gençler, 50 dereceyi aşan sıcaklıklar ve devam eden elektrik kesintileri nedeniyle çareyi sağlığa elverişsiz olmasına rağmen Dicle Nehri'nde serinlemekte buluyor.

HAYDAR HADİ - Iraklı gençler, temmuz ayı ile birlikte artan hava sıcaklığı ve yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Dicle Nehri'nde yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Özellikle Bağdat'ın Azamiye bölgesinde yaşayanlar, her gün öğle saatlerinden itibaren sağlığa elverişsiz olmasına rağmen Dicle Nehri'ne gidiyor.

Burada hem keyifli vakit geçiren hem de sıcak havanın etkisinden bir nebze de olsun kurtulmaya çalışan gençler, nehir kenarının çöp yığınına dönüşmesinden şikayet ederken, bölgenin dinlenme tesisi haline getirilmesini talep ediyor.

- Sıcaklıklar normalin üstünde

AA muhabirine konuşan Ahmed Nuri, 'Bağdat'ta elektrikler neredeyse 2 veya 3 saat dışında yok. Biz de sağlıksız da olsa burada yüzerek serinlemeye çalışıyoruz.' dedi.

Zeyd Muhammed de sıcaklığın 50 dereceyi aştığını hatırlatarak, 'İşten döner dönmez nehre geliyoruz. Akşama kadar burada zaman geçiriyoruz. Nehrin kıyısı ve içerisi çöplerle dolu. Zaman zaman yaralanmalar oluyor.' diye konuştu.

Sıcaklık ve elektrik kesintilerinden bunaldığını aktaran bir diğer Iraklı Nur Heytem de sıcaklıkların son günlerde normalin çok üstünde olduğunu dile getirdi.

Yaz aylarındaki elektrik kesintileri sebebiyle Iraklılar, klima kullanma imkanı da bulamıyor.

Ülkede hava sıcaklıkları zaman zaman 50 dereceyi aşıyor. Irak Meteoroloji Dairesi ülkedeki sıcaklıkların artacağı yönünde uyarıda bulunuyor ancak hükümet tarafından vatandaşların sağlığı için herhangi bir önlem alınmadığı belirtiliyor.
Kaynak: AA