Tarihi Vadide Geçen Bir Hayat

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bulunan İnözü Vadisi’nde atalarının yaşadığı topraklarda yaşamını sürdüren 74 yaşındaki Güler Kılınçarslan, vadinin geçmişinin Frigyalılar dönemine dayandığını ve mağaralarda çivi yazılarının olduğunu söyledi.

Tarihi Vadide Geçen Bir Hayat
74 yaşında 3 çocuk sahibi Güler Kılınçarslan atalarının yaşadığı topraklarda yaşamını sürdürürken onların anılarını canlı tutmaya çalışıyor. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda turist ağırlayan İnözü Vadisi, geçmişte Türklerle yabancıların savaştığı ve vahşi hayvanların yaşadığı bir yer olarak biliniyor. Frigyalılar dönemine dayanan mağaralarda ise çivi yazıları ve yaşam alanı kalıntıları bulunuyor.

İnözü Vadisi’nde ’Kendin Getir Kendin Pişir Kendin Ye’ piknik alanının sahibi olan ve atalarının yaşadığı yerde yaşayarak anılarını taze tutmak isteyen Güler Kılınçarslan, vadinin tarihini anlattı. Kılınçarslan, "İnözü Vadisi’nin Frigyalılar zamanında başlayan bir tarihi var. Vadide mağaralar var, mağaralarda da çivi yazıları var. Bir tarafta Türkler Hisarı bir tarafta da bizim eski deyimimiz ile Gavurlar Hisarı vardır. Zamanında Türkler ve yabancılar birbirleri ile savaşırlarmış. Vahşi hayvanlardan korunmak için insanlar yüksek mağaralarda yaşarlarmış. Mağaranın içinde Firavun’un oturduğu yer, yanında Firavun’un adamlarının oturduğu yer arkada da yelpaze sallayan kişinin durduğu yer var. Ayrıca mağaranın içinde hamam, çivi yazıları, yayla, ekin ambarı, çocuk salıncaklarını sallamak için taş oyuklar var. Atalarımın yaşadığı bu yerlerde onların toprakları üzerinde onların anılarını yaşatmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA