Osmaniye'de Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele

Osmaniye'de Akdeniz meyve sineği ile mücadele çalışmaları kapsamında, üreticilere meyve sineği tuzağı dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, kurum bahçesinde düzenlenen etkinlikte, İl Özel İdaresi destekli bin 368 Akdeniz meyve sineği biyoteknik mücadele tuzağının turunçgil üreticilerine dağıtıldığını söyledi.

Kentte turunçgil yetiştiriciliğinin ekonomik değerinin yüksek olduğunu, bu sebeple verim ve kaliteyi arttırmak istediklerini ifade eden Sağlam, şunları dile getirdi:

'Akdeniz meyve sineğine karşı Bakanlığımız 2015-2017 yıllarında Ulusal Mücadele Projesi başlattı. Dağıtımı yapılan tuzaklar önemli. İhtiyaç halinde üreticilerimize uzman personelimizce teknik destek verilecektir. Akdeniz meyve sineği turunçgil yetiştiriciliğinin en önemli zararlılarından birisidir. Bu zararlı karantinaya tabi olup ihracatta toleransı sıfırdır. 70'den fazla ülkede 300’e yakın konukçu bitkiye zarar verir.'

Sağlam, çalışmanın Adana’nın Ceyhan ve Yumurtalık, Osmaniye merkez ve Toprakkale, Hatay’ın Erzin, Dörtyol ve İskenderun ilçelerinde yürütüldüğünü kaydetti.

Kentte, bin 600 biyoteknik tuzak dağıtıldığını aktaran Sağlam, 'Bu tuzaklardan 920’si kent merkezinde, diğerleri ise ilçelerimizde dağıtıldı. Bu yıl müdürlüğümüzce Osmaniye Valiliğine sunulan projenin kabulü ile İl Özel İdaresi destekli bin 368 Akdeniz meyve sineği biyoteknik mücadele tuzağı, turunçgil üreticilerine verilmek üzere müdürlüğümüze gönderildi.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA