Niğde'de '15 Temmuz, Din Ve Değerlerimiz' Paneli

Niğde Müftülüğünce 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı nedeniyle '15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz Paneli' düzenlendi.

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın oturum başkanlığını yaptığı panele, Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Avcı, Fen Edebiyat Fakültesi Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk ve Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir konuşmacı olarak katıldı.

Gürpınar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, dini istismar hareketleri karşısında Müslümanların tutum, davranış ve duruşunun önemli olduğunu dile getirdi.

Türk milletinin 15 Temmuz'da Başkomutan'ın daveti üzerine yekvücut olarak meydanları doldurduğunu ifade eden Gürpınar, şunları kaydetti:

'Meydanlara inen milletimiz toplara, tanklara havadan mermi yağdıran helikopterlere rağmen göğsünü siper ederek, gözünü kırpmadan vatan hainlerinin karşısında dik durmuştur. Bu dik duruş karşısında hainler emellerine ulaşamadan bertaraf edilmiştir. Hainler 249 vatan evladını şehit ettiler. Bu şehitlerimizden Ömer Halisdemir, ihanet ve işgal girişimine karşı Uhud’un Hamzası gibi düşmana göğsünü siper ederek şehitlerin serdarı oldu.'

Panele Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA