Makedonya'da 'Balkanlar'dan 15 Temmuz'a Bakış'

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Kara: '(15 Temmuz) O kara günde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine toplumun her kesiminden insanlar demokrasimizi ve ülkemizi savunmak için nefer oldu ancak vatanı kurtaranlar arasında gençlerimiz ön plandaydı'.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında, 'O kara günde gencinden yaşlısına, kadından erkeğine toplumun her kesiminden insanlar demokrasimizi, ülkemizi savunmak için nefer oldu ancak vatanı kurtaranlar arasında gençlerimiz ön plandaydı.' dedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Debre kentinin merkez Jupa'ya bağlı Kocacık köyünde Mustafa Kemal Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin Anı Evi'nde 'Balkanlar'dan 15 Temmuz'a Bakış' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Kara, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlara rahmet diledi, gazilere şükranlarını sundu.

Kara, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o karanlık gecenin en zor şartlarında başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızı sokağa davet etmesiyle demokrasimizi kurtarma mücadelemiz başlamıştı. O kara günde gencinden yaşlısına, kadından erkeğine toplumun her kesiminden insanlar demokrasimizi, ülkemizi savunmak için nefer oldu ancak vatanı kurtaranlar arasında gençlerimiz ön plandaydı.' diye konuştu.

15 Temmuz’da gençlerin gurur tablosu oluşturduğunu dile getiren Kara, gençlerin gövdelerini tankın ve tüfeğin önüne siper ettiğini, üst akıl ve onun Türkiye'deki taşeronlarına gereken yanıtı verdiğini vurguladı.

Halka, FETÖ tehlikesine karşı teyakkuz halinde olmaları çağrısı yapan Kara, 'O menfur gecede, sizler Makedonya’da da tek yürek oldunuz. Dualarınızla Türkiye'deki kardeşlerinize destek oldunuz. Buralarda meydanları doldurarak darbecilere, FETÖ’nün Makedonya’daki uzantılarına gereken cevabı verdiniz. Gençler, bu zor günler elbet geçecektir.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA