Kayserigaz Kaçak Arama Faaliyetlerini Gerçekleştirdi

Kayserigaz İşletme ve Bakım Müdürlüğü rutin olarak her yıl 2 defa gerçekleştirdiği kaçak arama faaliyetlerinin birincisini tamamladı. Çalışmalarda herhangi bir kaçak durumuna rastlanmadı.

Kayserigaz Kaçak Arama Faaliyetlerini Gerçekleştirdi
Kaçak arama işleminde ana hat kontrolleri araç önüne takılan Optik Metan Detektörü (OMD) ile yapıldı. Hattı ortalayacak şekilde ve maksimum hız 30kilometre/saat ile hareket eden OMD cihazı ile kontroller çok hassas bir şekilde yapıldı. Ayrıca bu yıl lazer detektörlerle yürünerek tüm servis hatlarının kontrolü büyük bir titizlikle gerçekleştirildi.

Kaçak arama faaliyeti sırasında Kayseri ve ilçelerin şebekelerinde bir gaz kaçağına rastlanmadı.

Kayseri merkez ve merkez ilçelerinde kaçak arama faaliyetleri tamamlandıktan sonra yeni yatırım bölgesi olan Bünyan ve Develi ilçelerinin çelik ve polietilen hatlarının kontrollerini de tamamladı. Bu kapsamda Bünyan’da 32 bin 780 metre servis hattı, Develi’de 57 bin 785 metre servis hattı taramasını tamamladı.

Kayserigaz İşletme Bakım Müdürlüğü’ne bağlı Acil Müdahale ve Bakım Birim Yöneticisi Fethi Can Hasilik, çalışmaya dair yaptığı açıklamada, “Kayseri halkına doğalgazın konforunu yaşama, verimliliğini fark etme imkânı sunan Kayserigaz, yıl içinde toplamda 2 milyon 944 bin 842 metre ana hat ve 865 bin 481 metre servis hattı kontrolü yaparak şehrin can ve mal güvenliğini her zaman en üst seviyede tutmaktadır. Güncel gelişmeleri takip ederek hizmetlerimizde ileri teknolojileri kullanmaya dikkat ediyoruz. Güvenli ve konforlu yakıtın profesyonel tedarikçisi Kayserigaz olarak gururla ifade etmek isteriz ki yaptığımız bu çalışmada şebekemizde en ufak bir gaz kaçağı tespit etmedik. Bu başarı ekiplerimizin profesyonel ve titiz çalışmalarının sonucudur. İkinci kaçak tarama kontrolüne ekim ayı sonunda başlamayı planlıyoruz, Kayseri halkına hizmet için ara vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA