Hatay'daki Terör Saldırısı

AK Parti Hatay Milletvekili Karasayar: 'Gençlerin elinden arabayı almış, arabayla orada yolda kontrolde olan polislerimize ateş açıp, dağa kaçmış alçaklar'.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 9 Temmuz'da kentte uygulama noktasında görev yapan polis ekibine PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili, 'Gençlerin elinden arabayı almış, arabayla orada yolda kontrolde olan polislerimize ateş açıp, dağa kaçmış alçaklar.' dedi.

Karasayar, İskenderun ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, il genelinde terörle mücadelenin en etkin şekilde yapıldığını bildirdi.

Amanos Dağlarının çok çetin mağara ve ormanlıktan oluşan zor bir bölge olduğuna dikkati çeken Karasayar, PKK terör örgütü üyelerinin de bu bölgede saklandığını ifade etti.

Karasayar, zor coğrafi şartlara rağmen güvenlik güçlerinin özellikle son yıllarda çok ciddi bir mücadele ortaya koyduğuna değinerek, 'Ufak bir belirti olduğunda dahi insansız hava araçlarımız geliyor oraları darmaduman ediyor. Bombalıyor. Orada jandarmamız, özel harekatımız, güvenlik güçlerimiz son derece titiz ve çok güçlü çalışmalar yapıyorlar.' dedi.

Hatay'da 'canlı bomba' eylemi hazırlığındaki 5 teröristin de yakalandığı hatırlatan Karasayar, şöyle devam etti:

'Bunları yakalamak kolay değil. Tabi bölgenin coğrafi zorluğu elde olmayan, istenmeyen olaylara da sebebiyet veriyor. Güvenlik güçlerimiz güvenlik noktasında yapılması gereken ne varsa sonuna kadar yapıyor.'

Karasayar, geçtiğimiz günlerde Antakya ilçesindeki polis uygulama noktasına yapılan silahlı saldırıda 2 polisin şehit edildiğini, bir polis memurunun da yaralandığını anımsatarak, 'Terör örgütü alçakça, haince yapıyor bunları. Gençlerin elinden arabayı almış, arabayla orada yolda kontrolde olan polislerimize ateş açıp, dağa kaçmış alçaklar. Hatay'da terörle mücadele sonuna kadar yapılıyor.' diye konuştu.

Hatay'da 9 Temmuz akşamı uygulama noktasında görev yapan polis ekibine PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda polis memurları Hayrettin Mennan (44) ile Bayram Bozdoğan (42) şehit olmuş, bir polis memuru da yaralanmıştı.

Kaynak: AA