Eyüplü Gençler Karlofça Ve Novi Sad'ı Gezdi

Eyüp Belediyesi’nin Balkan turunun üçüncü gününde gençler Karlofça Antlaşması’nın yapıldığı Kaflofça Kasabası’nı ve Novi Sad’ı gezdi.

Eyüplü Gençler Karlofça Ve Novi Sad'ı Gezdi
Eyüplü gençler Balkan turuna devam ediyor. Gençler, sabah erken saatlerde otobüslerle Makedonya’nın Üsküp şehrinden yola çıkarak Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a geldiler. Gençler burada da tarihi mekanları dolaşarak bilgi aldılar.

Eyüplü gençler Sırbistan’da ilk olarak Belgrad’a 70 kilometre uzaklıkta, Tuna Nehri kıyısında kurulu Karlofça Kasabası’na gittiler. Burada 1699 yılında Karlofça Antlaşması’nın imzaladığı yeri görme imkanı buldular. Antlaşmanın o tarihte bir çadır içerisinde imzalandığı sonrasında ise bu alana bir yapı inşa edilmiş olduğu bilgisi verilen gençlere tarihlerde yaşanan olaylar da aktarıldı.

Ardından Avrupa’nın en büyük ıhlamur ormanlarının arasından geçerek Novi Sad’a gelindi. Burada da gençler yine rehberler eşliğinde Novi Sad Meydanı ve tarihi mekanları gezdiler.

Tur sırasında Büşra Uzunoğlu isimli öğrenci duygu ve düşüncelerini aktararak şunları söyledi:

"Eyüp Belediyesi’nin Balkanlar turu çok güzel geçiyor. Bugün Karlofça’ya geldik ve Osmanlı’nın Karlofça Antlaşması’nı imzaladığı yeri gezdik. Burada tarihi ve manevi değerlerimizi görerek adeta o günleri yaşıyoruz. Tarihi olarak çok güzel yerleri gezdik. Çok memnunuz. Eyüp Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Karlofça Kasabası gayet güzel. Özellikle evlerini beğendim. Büyük apartmanların yerine küçük tatlı evler olması çok hoşuma gitti. İlk kez yurt dışına çıktım. Çok heyecanlıyım."

Yuşa Bölük isimli öğrenci ise, "Öncelikle bu geziyi düzenleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a ve Eyüp Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü ekiplerine canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Gençler olarak buraya geldik. Manevi olarak ruhumuz canlanmış durumda. Bugün Novi Sad’tayız. Çok güzel bir mekan. Daha önce hiç yurt dışına çıkmamıştım. Bu bir ilk oldu. Arkadaşlarımızla çok güzel eğleniyoruz, öğreniyoruz. Bir zamanlar ecdadımız buradaymış, şimdi de biz onların bıraktığı eserleri görüyoruz. Biz buralarda kendimizi evimizde gibi hissediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA