Eskişehir, Bursa Ve Afyon'un Turistik Değerleri Ortaya Çıkarılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Eskişehir, Bursa ve Afyon'un turizm potansiyelinin geliştirilmesi için çalışma başlattığı bildirildi.

Türkiye Otelciler Birliği'nden (TÜROB) yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Eskişehir, Bursa ve Afyon'da 'gizli kalmış turistik değerlerin' geliştirilmesi için kapsamlı bir çalışmaya imza attığı belirtildi.

Açıklamada, TÜROB'un da destek verdiği çalışma kapsamında Eskişehir merkez olmak üzere söz konusu 3 ilde turistik değerlerin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Çalışma kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Tanıtma Genel Müdürlüğü, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü yetkililerinin, TÜROB Eskişehir İl Temsilciliği'ni ziyaret ederek bölgedeki turizm potansiyeli ve turizmin geliştirilmesi amacıyla değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

- İlçeler de sisteme dahil edilecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜROB Eskişehir Temsilcisi Kaan Erdin, söz konusu projenin, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla Eskişehir, Bursa ve Afyon illerini kapsayan ve bu bölgelerde turizmin gelişmesi için yapılacak olan çalışmaların toplanması adına yapılan bir organizasyon olduğunu belirtti.

Erdin, çalışma kapsamında, Eskişehir merkezli olmakla beraber geceleme ve gelirlerin artması adına potansiyeli bulunan ilçelerin bu kapsamda geliştirilmesinin, turistik değerlerin ortaya çıkarılmasının hedeflendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Hedef; bölgede gizli kalmış destinasyonları ve ilçeleri sisteme dahil etmek, geceleme süresini artırmak, sürdürülebilir bir turizm ögesi oluşturmak... Bu oluşum Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler, Tanıtım, Araştırma, Eğitim, Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü'nden 11 uzmandan oluşuyor. Yerelde TÜROB İl Temsilciliğimiz ve şahsım uzmanlara bölgemizdeki turizm destinasyonları, hedef pazar, hedef ülke ve birliğimiz tarafından bugüne kadar şehrimiz için yapılmış ve yapılacak olan eylemler tarafından bilgi veriyor ve eşlik ediyoruz.'

Eskişehir'de konaklama sektöründe tatmin edici doluluklar yaşandığına işaret eden Erdin, 'İlimizde ortalama doluluklar yüzde 65 civarında. Birkaç sinema filmi ve dizi film çekimleri şehrimizde yapılmakta olup aynı zamanda farklı branşlarda sportif aktiviteler oluyor. Bunun yanı sıra Bursa üzerinden Arap misafir ziyaretleri de artış gösterirken, geceleme sürelerini artırdılar. Belçika üzerinden gelen charter uçuşlar da şehirde farklı bir hareket sağlıyor. Ayrıca, tatil için harekete geçen ve güzergahında seyahat edenler giderken veya dönerken en az bir gece şehrimizde kalarak turizme katkı sağlıyor.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA