Ereğli'de Evde Bakım Hizmeti Başladı

Ereğli ilçesinde yaşlı ve engellilere yönelik Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi-2'nin başladığı bildirildi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi-2 kapsamında, ilçe genelinde tespit edilen 108 vatandaşa evde bakım hizmeti verilmeye başlandığını söyledi.

Proje amacının yardıma ve bakıma muhtaç yaşlı ve engellileri ihtiyaçlarının karşılayarak, sosyal hayatın içinde tutmak olduğunu vurgulayan Madenoğlu, şöyle konuştu:

'Proje kapsamında ilçemizde bakıma muhtaç, engelli, yaşlı vatandaşların tespiti ile görevli personelce evlerine gidilerek her türlü temizlik, tıraş, tırnak bakımı, diğer bakımları gibi ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geliştirilen proje, yalnız olarak yaşayan, bakıma muhtaç yaşlılara modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışır hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmayı esas almıştır. Projenin bütçesi 260 bin 400 lira olup, proje kapsamında, vakıf personeli ile birlikte beş kişi de istihdam edilmektedir. Projenin aynısı 2016 yılında da uygulanmış olup, her iki proje maliyeti 499 bin 440 lira olmuştur. Proje kapsamında ayrıca vakfımıza 16+1 kişilik minibüs de kazandırılmıştır.'

Kaynak: AA