'Dünyanın En Güçlü Direnişi, 15 Temmuz'

Doktor Çelik: 'Orada kaybedeceklerini düşünmeyen bu kitle, milletimizin şanlı direnişi sayesinde, ben bunu dünyanın en güçlü direnişi olarak tanımlıyorum, büyük bir boşluğa düştüler ve sükutu hayale uğradılar. Bu hayalleri biten zavallılar, Pensilvanya'daki teröristbaşı Fetullah Gülen'in talimatlarına hala itimat ederek, 'kurtulacaksınız' gibi saçma sapan vaatler verilmek suretiyle bu vaatleri hala dinleyip, 'biz bu işte yoktuk, biz yapmadık, başkaları yaptı' diye sıyırmaya çalışıyorlar' 'Kağıthane'de konferans verdikten sonra bir aile yanıma geldi, ellerinde bir fotoğraf, bana gösterdiler, 'bu benim oğlum, köprüde şehit oldu, acaba son nefesinde ne yaptı, neler konuştu, siz onu görmüş olabilir misiniz?' Çocuklarıyla konuşamamış olanlar var. Orada şehit olmuşlar ama birisi onunla konuşmuş mu, son dakika bir şey paylaşmış mı, bunun arayışındalar'

İSMAİL ÖZDEMİR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde onlarca vatandaşın hayatını kurtaran doktor Sezai Çelik, 'Orada kaybedeceklerini düşünmeyen bu kitle, milletimizin şanlı direnişi sayesinde, ben bunu dünyanın en güçlü direnişi olarak tanımlıyorum, büyük bir boşluğa düştüler ve sükutu hayale uğradılar. Bu hayalleri biten zavallılar, Pensilvanya'daki teröristbaşı Fetullah Gülen'in talimatlarına hala itimat ederek, 'kurtulacaksınız' gibi saçma sapan vaatler verilmek suretiyle bu vaatleri hala dinleyip, 'biz bu işte yoktuk, biz yapmadık, başkaları yaptı' diye sıyırmaya çalışıyorlar.' dedi.

Doktor Sezai Çelik, FETÖ'nün darbe girişimine karşı en çetin direnişlerinden birinin gösterildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yaşananları, AA muhabirine anlattı.

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 7 saat geçirdiğini bunun da hayatında önemli değişikliklere yol açtığını ifade eden Çelik, o gece vatan toprağını sevmenin çok farklı duyguları içinde barındırdığını fark ettiğini söyledi.

Çelik, köprüde 7 saat boyunca ölümle burun buruna kaldıklarını, arkadaşlarından şehit olanlar olduğunu, görüştüğü gazilerden yaralarından dolayı ayağa kalkamayan, yürüyemeyenlerin bulunduğunu belirtti.

O gece FETÖ üyelerinin köprüdeki herkesi gerekirse öldürecek kadar ileri gittiğini anlatan Çelik, 'Ortalama 20 dakikada bir yaylım ateşinde bulunuyorlardı. O kadar çıldırdılar ki sonunda tank atışıyla bizi derdest etmeye çalıştılar. Tank ateşiyle oradaki herkesi öldürmeye çalıştılar. Orada kaybedeceklerini düşünmeyen bu kitle, milletimizin şanlı direnişi sayesinde, ben bunu dünyanın en güçlü direnişi olarak tanımlıyorum, büyük bir boşluğa düştüler ve sükutu hayale uğradılar. Bu hayalleri biten zavallılar, Pensilvanya'daki teröristbaşı Fetullah Gülen'in talimatlarına hala itimat ederek, 'kurtulacaksınız' gibi saçma sapan vaatler verilmek suretiyle bu vaatleri hala dinleyip, 'biz bu işte yoktuk, biz yapmadık, başkaları yaptı' diye sıyırmaya çalışıyorlar.' diye konuştu.

Bir hekim olarak insanları iyi tanıdığını belirten Sezai Çelik, FETÖ üyelerinin ortak özelliklerinin çok iyi yalan söylemek olduğunu, insanların yüzüne başka, arkasından başka konuştuklarını, sıkıştıkları anda bildikleri, inandıkları değerleri bütünüyle terk edebildiklerini kaydetti.

- 'Fetullah Gülen ve adamlarının gaddar yüzlerinin su yüzüne çıktığı gece'

Çelik, 40'tan fazla konferans verdiğini, hedef kitlesinin gençler olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

'Gençlere 15 Temmuz'u şöyle anlatıyorum; tankların ve tüfeklerin karşısında bir süre kaçacaklar gözüyle bakılan milletin, yan yana saf tutarak devleştiği gece olarak, Fetullah Gülen ve adamlarının zalim, gaddar yüzlerinin su yüzüne çıktığı gece olarak anlatıyorum. Bırakın kurşunla cevap vermeyi, biz o hainlere sabaha kadar tek bir taş bile atmadık. Elinde bayrak, dilinde Allahuekber olan bir topluluk vardı ama onlar sürekli kurşun attılar. Bize kurşun atılırken, Allahuekber diye cevap verdiğimiz yani inancımızın en zirvede olduğu saatler olarak tanımlıyorum o geceyi. Cumhurbaşkanımız diyebilirdi ki 'elinize ne varsa alın öyle sokağa çıkın' ama dikkatli bakılırsa, 'bu hainlere cevap verelim ama en güzel şekilde cevap verelim' diyor ve millet bu mesajı çok iyi aldı.

Bu ülke tankı gördüğü zaman şapkasını alıp kaçan hükümet başkanlarını gördüğü için bu gençlerde bir lider algısı oluşmamış, ilk defa bir lider gençleriyle, milletiyle dimdik ayakta kaldı ve çalıştı. Kağıthane'de konferans verdikten sonra bir aile yanıma geldi, ellerinde bir fotoğraf, bana gösterdiler, 'bu benim oğlum, köprüde şehit oldu, acaba son nefesinde ne yaptı, neler konuştu, siz onu görmüş olabilir misiniz?' Çocuklarıyla konuşamamış olanlar var. Orada şehit olmuşlar ama birisi onunla konuşmuş mu, son dakika bir şey paylaşmış mı, bunun arayışındalar.'

- 'Yaralılar, motosikletle ambulansa taşındı'

Gençlerin o gece kendisinin eli ayağı olduğunu belirten Çelik, 'Ateş açıldığı için ambulanslar olduğumuz yere giremiyorlardı. Motosikletli genç kardeşlerimiz vardı, yaralıları motosikletlerle ambulanslara taşıdılar, bu şekilde bir sürü insanı kurtardılar. Onlardan birisi sabaha karşı dayanamadı ve tankların üzerine motosikleti sürdü ve gözümüzün önünde vurularak şehit edildi, yaralı haldeyken onu almak istediler ancak darbeciler buna izin vermedi ve gözümüzün önünde can çekişerek şehit oldu.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA