Demirtaş: Birlikte yürümek iyi başlangıç

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek verdi. Muhalefetin yalın ve somut ilkeler ışığında birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş: Birlikte yürümek iyi başlangıç
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüşü’nü önemli ve anlamlı bulduğunu, muhalefetin birlikte hareket edebilmesi için önce çok yalın ve somut ilkeler belirlemesi gerektiğini belirterek, “Birlikte yürümek bu açıdan iyi bir başlangıçtır. Hep birlikte şiddete de karşı çıkalım, savaşa ve silaha da hayır diyelim, hep birlikte herkesin ve her toplumsal kesimin hakkını da özgürlüğünü de eşitliğini de savunalım. Kutuplaşmış, bölünmüş toplumu ‘tek’likte değil, birlikte buluşturalım” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek’ten Fehim Işık’ın sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili soru üzerine Demirtaş, bunu önemli ve anlamlı bulduğunu belirterek, “Adalet talebi giderek toplumsallaşır ve bütün siyasi partilerin-kesimlerin ortak talebi haline gelirse sonuç alınabilir. Özellikle adalete inanan yargıçların da kararlarıyla bu yürüyüşe ve anlayışa cesurca destek vermeleri gerekir. Çünkü talebin uygulama ayağındaki birinci derece muhataplar kendileridir. Provokasyonlara, hizipleşmelere ve şiddete mahal vermeden adalet arayışı Türkiye’nin her mahallesine, sokağına taşınabilmeli ve kesintisiz bir yürüyüş olmalıdır diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

Cezaevinde öykü ve şiir yazan resim yapan Demirtaş, bununla ilgili sorular üzerine “Cesaret mesajı vermektir temel amacım. Çünkü faşizmin panzehiri cesarettir. Ne zulme uğramaktan korkarak kurtulabilirsiniz zulümden, ne de korkarak yenebilirsiniz faşizmi. Cesaret, biraz daha cesaret” ifadesini kullandı.

Selahattin Demirtaş ile bir röportajda gazeteci olarak ona ne sorardınız?” sorusu üzerine ise Demirtaş, “Geri dönüp baktığımda pişmanlıklarımız var mı?” sorusunu soracağını belirterek, kendi sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben barışa yürekten inanan bir siyasetçiyim, barışı hakkıyla savunmayı ve sağlamayı başaramadık, başaramadım. Daha iyisini yapabilirdim. Bunu telafi etmek için içeride veya dışarıda mücadele etmeye devam edeceğim. Benim rolüm ve misyonum barışı kurmak üzerinedir, savaşı büyütmek üzerine değil. Herkesin birazcık da olsa bunu anlamaya çalışmasını isterim.”