Çankaya Belediyesinden Açık Hava Sinema Etkinlikleri

Çankaya Belediyesince, 1730 Temmuz'da ilçenin farklı noktalarında açık hava sinema etkinlikleri düzenlenecek.

Çankaya Belediyesince, 17-30 Temmuz'da ilçenin farklı noktalarında açık hava sinema etkinlikleri düzenlenecek.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17-30 Temmuz'da ilçenin farklı noktalarında 'Yaşamak Güzel Şey' ve 'Ekşi Elmalar' filmlerinin gösterileceği nostaljik açık hava sinema etkinlikleri düzenlenecek.

Bu kapsamda iki film iki hafta boyunca sinemaseverlerle buluşturulacak.

Karapınar, 100.Yıl, Türközü, Seyran, Çayyolu, Dikmen ve Çiğdem bölgelerinde belirlenen noktalarda yapılacak etkinlikler kapsamında17-23 Temmuz tarihlerinde 'Yaşamak Güzel Şey', 24-30 Temmuz tarihlerinde ise 'Ekşi Elmalar' filmi izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Film gösterimleri 21.00'de başlayacak, Çankaya Belediyesince izleyicilere mısır ikram edilecek.

Müfit Can Saçıntı'nın, 'Yaşamak Güzel Şey' adlı filmi, yaşam koşullarına boyun eğen, pısırık bir adam olan Müfit'in başına gelen talihsiz bir olaya başkaldırması ile anti kahramana dönüşmesini ve hayatın güzelliklerini keşfetmesini konu ediniyor.

Yılmaz Erdoğan'ın yazan ve yöneten sıfatıyla imza attığı 'Ekşi Elmalar' filmi ise, 1970'li yıllarda Hakkari'de belediye başkanı olan Aziz Özay karakterinin hikayesini anlatıyor. Özay'ın elma bahçelerinin ve üç kızının güzelliği tüm şehrin dilindedir. Şehrin genç erkekleri bu güzel kızlarla görüşebilmek için her türlü yolu denerken Özay, kızların duygularına hoşgörü göstermemektedir.

Açık hava sinema etkinliklerinin programı şu şekilde:

'Yaşamak Güzel Şey' filminin gösterimleri, 17 Temmuz'da 100.Yıl Pazar Yeri'nde, 18 Temmuz'da Karapınar Çankaya Evi yanında, 19 Temmuz'da Türközü, Metin Oktay Ortaokulu yanında, 20 Temmuz'da Seyran, Özgülük Parkında, 21 Temmuz'da Çayyolu Atapark'ta, 22 Temmuz'da Dikmen Ahmet Arif Parkı ve 23 Temmuz'da 100.Yıl Çankaya Parkı'nda yapılacak.

'Ekşi Elmalar' filmi de 24 Temmuz'da 100. Yıl Pazar Yeri'nde, 25 Temmuz'da Karapınar Çankaya Evi yanında, 26 Temmuz'da Türközü, Metin Oktay Ortaokulu yanında, 27 Temmuz'da Seyran, Özgülük Parkı'nda, 28 Temmuz'da Çayyolu Atapark ve 29 Temmuz'da Dikmen Ahmet Arif Parkı'nda gösterilecek.
Kaynak: AA