Büyükşehirden Engellilere Ücretsiz Yaz Okulu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ücretsiz yaz okuluna 210 özel birey katılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Döşemealtı ilçesinde hizmet veren Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından açılan yaz okulu yoğun ilgi görüyor.

210 özel bireyin katıldığı yaz okulunda resim, müzik, drama, spor, yüzme, dans, seramik, masa tenisi, futbol, basketbol, eğitsel oyunlar gibi branşlarda eğitim veriliyor.

Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özand Gönülal, yaz okulunun sadece okul öğrencilerine değil Antalya'da bulunan tüm engelli bireylere hizmet verdiğini belirterek, şu bilgileri aktardı:

'Şu an yaz okulumuzda 210 öğrencimiz var. Kayıtlarımız hala devam ediyor, 250 civarında bir rakama ulaşmayı hedefliyoruz. Yaz okulunda 4 temel atölyemiz, seramik atölyesi, müzik atölyesi, drama atölyesi ve resim atölyesi açık. Öğrencilerden gelen talep doğrultusunda diğer atölyelerimizi de aktif hale geçirebiliyoruz. Dolayısıyla bizim için yaz-kış fark etmiyor 13 atölyemiz sürekli hizmet halinde.'

Oğlu Ali'nin (30) tedavisi için Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezine sürekli geldiklerini belirten Süheyla Tünal da Ali'nin doğum esnasında bir rahatsızlık geçirdiğini, bu nedenle bedensel bir rahatsızlığı kaldığını ifade etti.

Kaynak: AA