Bitlis'te 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Programı

Bitlis’te, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimin birinci yıldönümü münasebeti ile 5 gün boyunca çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenecek olan etkinlikler, dün Bitlis Şehitliğinde 15 Temmuz şehitlerini ve diğer tüm şehitleri anma programı ile başladı.

15 Temmuz’a kadar devam edecek olan etkinlikler kapsamında bugün atletizm müsabakalarının yapılmasının yanı sıra Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. İsa Yüceer ve Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda 15 Temmuz darbe girişimi hakkında konferans verecekler. Daha sonra ise 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve

Milli Birlik Günü temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. 14 Temmuz’da Cuma namazından önce 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitler için okunan Hatm-i Şeriflerin dualarının yapılması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunacak, akşam saat 19.00’da ise Bitlis Polisevinde şehit yakınları ve gazilere akşam yemeği verilecek.

Son gün olan 15 Temmuz’da ise akşam saat 19.00’da şehitlik önünde toplanılarak Ulu Cami Meydanına kadar milli birlik yürüyüşü yapılacak. Ardından saat 20.00’da 15 Temmuz şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Kur’an-ı Kerim okunarak ilahiler söylendikten sonra konuşmalar, slayt ve film gösteri yapılacak. Programın son etkinliği ise, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te Bitlis’teki tüm camilerde selaların okunmasıyla 5 günlük program son bulacak.
Kaynak: İHA