Bakan Eroğlu'nu Yakalamaya Gelen FETÖ'cüler Kamerada

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nu rehin almak amacıyla evine gelen FETÖ'cülerin görüntüleri ortaya çıktı Görüntülere göre 23.40'ta Eroğlu'nun evinin bulunduğu sokağa gelen bir araçtan inen kişi zile basarak bir süre bekliyor, karşılık bulamayınca sokaktan ayrılıyor Bir süre sonra askerlerin de sokağa geldiği ancak kameranın görüş açısına girmediği öğrenildi

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gece yarısı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu rehin almak için evine gelen FETÖ'cülerin görüntüleri ortaya çıktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye'nin 14 yılda elde ettiği kazanımları ve milletin iradesini ortadan kaldırmayı hedefleyen ve Türk tarihinin en kanlı girişimi olduğu bildirildi.

Açıklamada, darbe girişiminin yapıldığı gece Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu rehin almak üzere evine gelen FETÖ mensuplarının aracının görüntülerinin ortaya çıktığı belirtildi.

Söz konusu görüntülere göre, 15 Temmuz 2016 saat 23.40'ta Eroğlu'nun evinin bulunduğu sokağa gelen bir araçtan inen kişi, Eroğlu'nun dairesinin zile basarak bir süre bekliyor ve etrafı gözetliyor, bu kişi daha sonra araca binerek sokaktan ayrılıyor.

Bir süre sonra askerlerin de sokağa geldiği ancak daha geride durdukları için kameranın görüş açısına girmedikleri öğrenildi.

Bakan Eroğlu daha önce yaptığı açıklamalarda darbe girişimi başlamadan bir saat önce, ertesi gün Başbakan başkanlığında yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılmak üzere Atatürk Havalimanına geldiğini söylemişti.

Eroğlu, ifadelerinde sivil bir araçla havaalanından ayrıldığını 21.15 gibi ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçtiğini ve eve gitmediğini belirtmişti. Önceki ifadelerinde saat 22.30 civarında evdeki ailesine de evi terk etmelerini söylediğini belirten Eroğlu, bir aracın evine geldiğini, kimseyi bulamayınca kızı ve damadının evine de gittiklerini ve 'Açın kapıyı' diye bağırdıklarını ancak komşularının 'Burada kimse yok' demeleri üzerine geri döndüklerini anlatmıştı.
Kaynak: AA