Arjantin İstanbul Başkonsolosu Rivera'dan İZTO'ya Ziyaret

Arjantin İstanbul Başkonsolosu Diego Alvarez Rivera, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Rivera, İzmir'e her zaman önem verdiklerini dile getirdi.

İzmir'in ticari, kültürel ve ekonomik açından önemli olduğu ifade eden Rivera, 'Aramızdaki ilişkiyi geliştirmek için bugün buradayım. İki ülke arasındaki ticaretin gelişmemesi, arasındaki uzaklık ve Avrupa Birliği'nin entegrasyon sıkıntısı var. Biz de Mercosur entegrasyonun üye ülkesi olarak, Türkiye ve Mercosur arasında imzalanması istenen ve görüşmeleri devam eden Serbest Ticaret Anlaşması’na büyük önem veriyoruz.” dedi.

Rivera, bu yıl veya önümüzdeki yıl bakanlık düzeyinde ve Arjantinli iş adamlarının yer alacağı bir heyetin Türkiye’ye geleceğini belirtti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da gelecek olan heyeti İzmir'de ağırlamak istediklerini söyledi.

Gelişen teknolojiyle mesafelerin kısaldığını ve lojistik imkanların artığının kaydeden Demirtaş, 'Ülkelerimiz arasındaki ticareti geliştirmeliyiz. Ancak şimdiye kadar ne Arjantin Ticaret Odası'ndan ne de hükümetten bir temsilci İzmir'e gelmedi.' diye konuştu.

Demirtaş'ın daveti üzerine Rivera, 'Bakanlık düzeyinde yapılacak ve iş adamlarının da olacağı bu heyeti İzmir'e de getirmek isteriz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA