Antalya ADSM'ye Radyoloji Uzmanı

Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) Radyoloji uzmanı göreve başladı.

Antalya ADSM'ye Radyoloji Uzmanı
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Radyoloji Uzmanı Cemal Kıvanç Külah hasta kabulüne başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Vekili Dt. Murat Yılmaz, “Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak doğru teşhise dayalı tedaviye önem vermekteyiz. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi ağız, çene ve yüz bölgelerinde görülen hastalıkların klinik, patolojik ve radyolojik bulguları arasında ilişki kurarak bu hastalıkların tanı ve tedavisini yöneten bir uzmanlık alanıdır” dedi.

Radyoloji Uzmanı Dt. Cemal Kıvanç Külah ise, “Ağız, çene ve yüz bölgesinin karmaşık anatomik yapısı nedeniyle pek çok hastalığın bu bölgede belirti verme olasılığı yüksektir. Bazı sistemik hastalıklara bağlı olarak oral bulgular gözlenebileceği gibi, oral bulgulardan sistemik hastalıkların teşhisine gidilebilir. Bu nedenle uzmanlık alanımız, hematolojik hastalıklardan endokrin sistem hastalıklarına, kas-iskelet sistemi hastalıklarından metabolik hastalıklara kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.”

Dt. Cemal Kıvanç Külah ayrıca merkezde bulunan Dental Tomografi Cihazı ile tüm diş filmlerinde görüntülenemeyen alanların görüntülenerek alınan görüntüden belirlenen kesitler ile detaylı teşhisler konulduğunu belirtti.

Külah, “İmplant planlama ve cerrahi kılavuz hazırlamak için yüksek çözünürlüklü veri toplanabilmekte, yumuşak doku tespiti, kemik yoğunluğu ölçümü, sinire olan mesafe ölçümü gibi tedavi öncesi planlamalar yapılabilmekte, gömük diş, çatlak, anormal sayıda kanal, kist yayılımı gibi tespitler de yapılarak kemik yoğunluğu, sinüsler ve çene eklemleriyle ilgili 3 (üç) boyutlu detaylı çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA