Almanya'da 4 Milyon Dolarlık Operasyon

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir müzeden 100 kilogramlık altın sikke çalınmasıyla bağlantılı olduğu düşünülen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Almanya polisi, üzerinde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in resmi bulunan, 100 kilogramlık altın sikkenin, sergilendiği Bode Müzesi’nden çalınmasıyla bağlantısı olduğu düşünülen 2 kişiyi gözaltına aldı. Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, yakalanan kişilerin inceledikleri güvenlik kamerası görüntülerinde bulunduğunu belirterek şüphelilerin Berlin’in Neukölln semtinde birçok eve düzenlenen operasyonların ardından gözaltına alındığını ifade etti.

Polis Carsten Pfohl, sikkenin tahrip edilmiş ve satılmış olabileceğini belirterek "Sikkenin parçalı olarak ya da bir bütün olarak satıldığı varsayımıyla çalışıyoruz. Ne yazık ki sikkenin parçalarını bile bulacağımıza dair umudumuz çok az" dedi.

17 Mart’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de, üzerinde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in resmi bulunan, 4 milyon dolar değerindeki 100 kilogramlık altın sikke, sergilendiği Bode Müzesi’nden çalınmıştı.
Kaynak: İHA