AK Parti Muş Milletvekili Şimşek Açıklaması

'Halkımızı, FETÖ'nün hain darbe girişiminin yıl dönümünde düzenleyeceğimiz tüm etkinliklere davet ediyoruz'.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, vatandaşları FETÖ'nün hain darbe girişiminin yıl dönümünde düzenleyecekleri etkinliklere davet etti.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, Türkiye genelinde olduğu gibi Muş’ta da anma törenleri düzenleneceğini belirtti.

Bu konudaki hazırlıkların son aşamaya geldiğini ifade eden Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti:

'15 Temmuz 2016 gecesi aziz milletimiz verdiği varoluş mücadelesiyle dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden birini göstermiştir. Halkımızı, FETÖ'nün hain darbe girişiminin yıl dönümünde düzenleyeceğimiz tüm etkinliklere davet ediyoruz. Bu etkinliklerde bu ülkenin sahipsiz olmadığını ve hiçbir zaman hainlere geçit verilmeyeceğini tüm dünyaya birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha göstereceğiz.'

Şimşek, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın 27 gün boyunca sabahlara kadar şehirlerin meydanlarında vatan için nöbet tutarak hainlere geçit vermediğini hatırlatarak, 'Bu demokrasi nöbetlerinde bir kez daha Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemeyen dış mihraklara karşı birlik ve beraberliğimizi yüksek sesle haykırarak, bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterelim.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA