'15 Temmuz Bir Diriliş Destanı' Konferansı

Antalya Valisi Karaloğlu: 'Artık bu topraklarda selalar dirilişin, ayağa kalmanın, zulme baş kaldırmanın, millete silah doğrultanlara milletin haykırışının sembolü olmuştur' Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten: 'Aslında FETÖ ile PKK arasında hiçbir fark yok. Tam aksine FETÖ terör örgütü çok daha tehlikeli. Çünkü FETÖ terör örgütü, PKK'nın içine yuvalanmış ve PKK'yı yöneten bir yapı'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz'dan sonra selaların, dirilişin, ayağa kalmanın, zulme baş kaldırmanın, millete silah doğrultanlara milletin haykırışının sembolü olduğunu söyledi.

Antalya Diriliş Platformu tarafından, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda 'Selalar Şahit' temasıyla, '15 Temmuz Bir Diriliş Destanı' konferansı düzenlendi.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de çok şey yaşandığını, o gün toplumu etkileyen enteresan olayların olduğunu belirtti.

O gece toplumu ayağa kaldıran en önemli faktörlerden birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanları sokağa davet etmesi olduğunu ifade eden Karaloğlu, ikinci önemli etkenin ise okunan selalar olduğunu dile getirdi.

Karaloğlu, 'Selalar bu topluma ölüleri hatırlatırdı. İlk defa 15 Temmuz gecesi selalar dirilişin müjdecisi olmuştur. Ben 15 Temmuz gecesinden bu yana selaları farklı dinliyorum, her selada tüylerimin diken diken olduğunu hissediyorum. Artık gerçekten bu topraklarda selalar dirilişin, ayağa kalmanın, zulme baş kaldırmanın, millete silah doğrultanlara milletin haykırışının sembolü olmuştur.' diye konuştu.

- 'Gülen'in faili meçhul cinayetlerde parmağı var'

24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de 15 Temmuz'un, Türkü ile Kürdü ile herkesin yeni bir medeniyet kurmak adına dirilişe geçtiği gün olduğunu söyledi.

FETÖ'nün 1980'li yıllarda devlete çöreklenmeye başladığını, güvenlik biriminden adalete kadar farklı kurumlarda yerleşik hale geldiğini ve profesyonel bir yapı oluşturduğunu dile getiren İçten, 'Bu yapı, ülkede özellikle 1984 yılından sonra faili meçhul cinayetlerde parmağı olan bir yapıdır. 17 bin 500 faili meçhul cinayetin içinde Fetullah Gülen'in parmağı vardır. Bunu Diyarbakırlı birisi olarak söylüyorum. Ne zaman ki 15 Temmuz oldu, Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinde yaşayan herkes devletin içine sızan teröristlerin, devlet kimliğini kullanarak suç işleyebildiğini anladı.' diye konuştu.

İçten, 'Aslında FETÖ ile PKK arasında hiçbir fark yok. Tam aksine FETÖ terör örgütü çok daha tehlikeli. Çünkü FETÖ terör örgütü, PKK'nın içine yuvalanmış ve PKK'yı yöneten bir yapı.' dedi.

Kaynak: AA