Vali Şimşek'ten 15 Temmuz Kahramanlarına Ziyaret

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminde verilen mücadelede şehit olanların kabirleri ve aileleri ile gazileri ziyaret etti.

Şimşek, 15 Temmuz'un yıl dönümü öncesinde darbe girişimine karşı verilen mücadelede şehit düşen Niğdeli kahramanlar, Yalçın Aran, Kemal Tosun, Varol Tosun ve Hakan Ünver’in kabirleri ile ailelerine ziyaretlerde bulundu.

Şehitlerin kabirleri başında dua eden Şimşek, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'Milletimiz, 15 Temmuz gecesi birçok değerli evladını şehit verdi. Çok sayıda vatandaşımız gazi oldu. Ancak ve ancak bu kardeşlerimiz boşuna şehit ve gazi olmadılar. Bu vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlığı sayesinde ayakta duruyor. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Tüm gazilerimize acil şifalar versin. Kahramanlarımızı asla unutmayacak, unutturmayacağız. Onların bizlere emanet olarak bıraktıkları aileleri ise bizim her zaman başımızın tacıdırlar.'

Vali Şimşek, gaziler Veyis Eroğlu, Sedat Özoğlu ve Bilal Akkuş’u da evlerinde ziyaret ederek, sohbet etti.

Ziyaretlerde Vali Şimşek'e, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İhsan Çanak, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir de eşlik etti.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, görevine başlamasının ardından 1 Temmuz'da kentte ilk olarak, 15 Temmuz kahramanlığının simge isimlerinden şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etmişti.

Kaynak: AA