Üniversite'de 'Organik Tarım'

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulunda (MYO) Organik Tarım bölümündeki öğrenciler, hayvancılıktan doğal gıda üretimine kadar çeşitli alanlarda bilimsel eğitim alıyor.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 döneminde verilen eğitim sayesinde öğrenciler, organik tarımın inceliklerini öğrendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UÜ Karacabey MYO Öğretim Görevlisi Dr. Oya Girişgin, bu alanda kendisini geliştirmek isteyen öğrencilere teorik ve pratik eğitimler verildiğini belirtti.

Okula ait uygulama alanlarında organik tarım bölümü öğrencilerinin toprak hazırlıkları yaparak, ekim-dikim yapabildiğini ifade eden Girişgin, şunları kaydetti:

'Uygulama parsellerinde tamamen yerli tohum kullanıyoruz. Bu parsellerde yazlık ve kışlık tüm sebzeler, öğrenciler tarafından yetiştiriliyor. Burada 200 kök lavanta ve 25 kök Isparta yağlık gül de yetiştiriliyor. Ayrıca, yaz aylarında isteyen öğrenciler, uygulama alanında staj yapma imkanı bulabiliyor. Uygulama kümeslerinde Süt ve Besi Hayvancılığı ile Laborant ve Veteriner Sağlık bölümleri öğrencileri, hayvanların yetiştirilmesi, beslenmesi ve sağlığı konularında uygulama yapıyor.'

Organik tarım bölümü öğrencisi Güngör Malgaz da mezun olduktan sonra mesleğini yapmak istediğini aktardı.

Öğrencilerden Muhammed Alperen Armağan da 'Rize'den geliyorum. Aldığımız eğitimler sayesinde artık organik hayvancılık ve tarım konusunda kendimi çok daha bilinçli hissediyorum. İleride de çiftçilik yapmak ve kendi çiftliğimde organik hayvancılık yapmak istiyorum.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA