TÜRKSAT Şehidinin Oğlu Babasının İzinde

15 Temmuz darbe girişimi sırasında TÜRKSAT'ı korurken şehit düşen Ali Karslı'nın oğlu Osman Sefa Karslı, şehit babasının görevini üstlendi Osman Sefa Karslı: 'TÜRKSAT'ta çalışmaktan gurur duyuyorum. Babam ve Ahmet amcanın (Şehit Ahmet Özsoy) sayesinde bu kurum yıkılmadı. Diğer şehitlerimize de Allah rahmet eylesin, onların kahramanlığıyla bu devlet yıkılmadı. Orada çalışıyor olmak tanımlayamayacağım bir his' '15 Temmuz'u düşündüğümde sanki geçen hafta yaşanmış gibi geliyor. Kötü şeyler yaşandı, bir savaş gördük ve bu savaşın sonunda örnek aldığımız kişiyi, babamızı kaybettik. Şehit ailesi ve çocuğuna yakışır şekilde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Çok zor geçti ama bir yıl. Bizim de elbette bir sonumuz olacak ama umarım babam gibi olur. Ben de babam gibi şehit olarak ölebilmek için dua ediyorum'

BURCU ÇALIK- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde TÜRKSAT'ı korumaya çalışırken şehit olan Ali Karslı'nın oğlu Osman Sefa Karslı (21), şehit babasının görevini sürdürüyor.

TÜRKSAT'ta istihdam edilen Karslı, babasının anılarıyla dolu bir kurumda çalışmanın kendisine gurur verdiğini dile getirdi.

Darbe girişimi sırasında televizyon yayınlarını kesmek isteyen FETÖ mensubu askerlerin TÜRKSAT'a açtığı ateş sonucu Ahmet Özsoy ile darbecileri engellemeye çalışırken şehit olan Karslı'nın oğlu Osman Sefa Karslı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini ve sonrasında ailesiyle yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

TÜRKSAT lojmanlarında kaldıklarını ve 15 Temmuz gecesi babasının telefonu üzerine darbe girişiminden haberdar olduklarını aktaran Karslı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından ilk etapta Genelkurmay Başkanlığı önüne gitmeyi düşündüklerini fakat TÜRKSAT'ın da tehlikede olduğunu öğrenmeleri üzerine burayı korumak için evden nizamiye kapılarına koştuklarını aktardı.

Karslı, 'Babam ana nizamiyeye geçti. Biz de lojmanın nizamiyesinde kaldık. Cep telefonumdan devamlı haberlere baktığım için saati çok iyi hatırlıyorum. Saat 00.47'de üzerimizden helikopterler uçmaya ve bize ateş açmaya başladı. Nizamiye içerisine saklandık. Saat 00.52'de babam bizi arayarak eve geçmemizi istedi. Saat 00.54'te de şehit düşmüş.' dedi.

Babasının ana nizamiyeye gelen darbecilerin açtığı ateşle şehit düştüğünü belirten Karslı, eve geçtikleri esnada silah seslerinin geldiğini ama bunlardan birisinin babasına isabet etmiş olabileceğini hiç düşünmediklerini ifade etti.

- 'Çok üzülüyoruz ama gururluyuz'

Karslı, babasını iki saat kadar telefonla aradıklarını ve bu esnada apartmana askerlerin gelerek, 'Burayı bombalayacağız. Terk edin.' dediklerini kaydetti.

İçeride bir süre saklanmalarının ardından lojmandan ayrıldıklarını ve komşularının desteğiyle yakınlarda bir yere sığındıklarını belirten Karslı, sabaha karşı eve tekrar döndüklerinde, hastanede babalarının şehadet haberini aldıklarını söyledi.

Karslı, 'Tabii ki çok üzülüyoruz ama gururluyuz. Ne olursa olsun, başımız dik. Mezarına ziyaretine gittiğimizde 'Allah razı olsun' diyoruz. Keşke herkes sevdiklerinin mezarına bu duyguyla gitse.' diye konuştu.

- 'Herkes hak ettiğini yaşayacak'

Osman Karslı, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının yargılanmasına ilişkin de 'Adalet önünde sonunda tecelli edecek, yerini bulacak. Herkes hak ettiğini yaşayacak.' ifadelerini kullandı.

Karslı, darbe girişiminin unutturulmamasının, gelecek nesillere aktarılmasının kendileri için de çok önemli olduğunu vurguladı.

Şehit babasının ardından onun çalıştığı kurumda istihdam edildiğini, bunun da kendisine gurur verdiğini aktaran Karslı, 'Allah razı olsun, sahip çıktılar. Üniversitede okuyan küçük kardeşime de sahip çıkacaklarını söylediler. Emanete çok güzel sahip çıkıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. TÜRKSAT'ta çalışmaktan gurur duyuyorum. Babam ve Ahmet amcanın (Şehit Ahmet Özsoy) sayesinde bu kurum yıkılmadı. Diğer şehitlerimize de Allah rahmet eylesin, onların kahramanlığıyla bu devlet yıkılmadı. Orada çalışıyor olmak tanımlayamayacağım bir his. Çok güzel bir duygu.' şeklinde konuştu.

Karslı, TÜRKSAT'ta teknik personel olarak görev yaptığını, bir yandan da Açıköğretim Fakültesinde eğitimini sürdürdüğünü kaydetti.

- 'Ülkeyi ipten aldılar'

Karslı, 15 Temmuz'un birinci yılına yaklaşılmasına karşın acılarının hala taze olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi:

'15 Temmuz'u düşündüğümde sanki geçen hafta yaşanmış gibi geliyor. Kötü şeyler yaşandı. Bir savaş gördük ve bu savaşın sonunda örnek aldığımız kişiyi, babamızı kaybettik. Zor, gerçekten çok zor. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez. Biz bundan güç alarak, 'Demek ki kaldırabiliriz' diyerek şehit ailesi ve çocuğuna yakışır şekilde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Çok zor geçti ama bir yıl. Bizim de elbette bir sonumuz olacak ama umarım babam gibi olur. Ben de babam gibi şehit olarak ölebilmek için dua ediyorum. '

O gece şehit olanların, gazilerin 'bu ülkeyi ipten aldığının' altını çizen Karslı, 'Allah hepsinden tek tek razı olsun. Bir insan şahsi bir işi için nasıl çalışırsa vatanı için de aynısını yaparmış. Bu insanlar bize bunu öğrettiler. Biz de kalan ömrümüzü onları örnek alarak tamamlamaya çalışacağız.' dedi.

Kaynak: AA