Tunceli TSO'dan Bin Aileye Yardım

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası, ihtiyaç sahibi bin aileye gıda yardımında bulundu.

Tunceli TSO Başkanı Yusuf Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, beş yılda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin katkısıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi 6 bin aileye 310 bin lira değerinde gıda, 4 bin 200 öğrenciye ise eğitim yardımı yapıldığını anımsattı.

Bu yıl 40 bin lira değerinde kuru gıda malzemesinin ihtiyaç sahibi bin aileye dağıtıldığını ifade eden Cengiz, şunları söyledi:

'Giyim yardımında ilçelere daha fazla pay ayrılırken, gıda yardımından il merkezine ağırlık verilmektedir. Ayrıca okulların açılması ile öncelikli olarak ilçelerimizdeki ihtiyaç sahibi yaklaşık bin öğrenciye önümüzdeki aylarda giyim yardımı yapılması planlanmaktadır. Giyim yardımları Milli Eğitim Müdürlüğünün tespit ettiği öğrenciler, gıda yardımları ise muhtarlardan önceki dönemde alınan ve sonradan eklenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaktadır. Bu malzemeler ilimizdeki esnaflardan teklif alınarak en uygun fiyat verenden temin edilmektedir.'

Cengiz, yardımların Meclis Başkanı Ali Güyüldar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kazım Korkmaz, Ali Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Balo, Hüseyin Şengezer ve Oda Genel Sekreteri Veli Güngörmüş ile oda personelinin denetiminde yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA