'Tarihi Sorumluluğumuzdan Vazgeçmeyeceğiz'

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah: 'Körfez evinde yaşanan ve daha önce benzeri görülmemiş gelişmelerden üzüntü ve derin keder duyuyorum 'Tarihi sorumluluğumuzdan vazgeçmeyeceğiz'.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, ülkesinin Körfez krizinin çözüme kavuşturulması konusundaki azmini ve ciddiyetini yineleyerek, bu konudaki tarihi sorumluluğundan vazgeçmeyeceğini belirtti.

Emir Sabah, Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'ya yaptığı açıklamada, Körfez'de yaşanan kriz çözüme kavuşana kadar sorumluluğunu yerine getireceğini vurguladı.

'Körfez evinde yaşanan ve daha önce benzeri görülmemiş gelişmelerden üzüntü ve derin keder duyuyorum.' ifadelerini kullanan Kuveyt Emiri Sabah, 'Tarihi sorumluluğumuzdan vazgeçmeyeceğiz.' dedi.

Kuveyt Emiri Sabah, aralarında yaşanacak bir anlaşmazlığı kendileri kontrol altına alabilecek 'Körfez evinde' muhabbet ve ülfet yeniden sağlanana kadar bu yoldaki ilerleyişine devam edeceğini dile getirdi.

Emir Sabah, krizin çözümüne ilişkin olumlu yanıtlar aldıklarına işaret ederek, 'Bu geri dönüşümler, ilk günden bu yana gelişmeleri kontrol altına almak için sarf ettiğimiz çabanın onay görmesi ile kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızdan aldığımız destek, kederimizi hafifleterek, krizin çözümü için irademizi daha da artırdı.' dedi.

Kuveytlilerin, bu konudaki desteklerini sosyal paylaşım siteleri, yerel basın ve sivil toplum kuruluşlarının açıklamalarıyla ortaya koyduğunu belirten Sabah, uluslararası ve bölgesel kuruluşların sergilediği desteğin de çalışma azimlerini pekiştirdiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, 22 Haziran'da ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 'Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması' gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.
Kaynak: AA