'Sosyal Girişimcilik Bilincinin Yaygınlaşmasını İstiyoruz'

Buluşum Üst Yöneticisi Alpay: 'Sosyal girişimciler toplumsal sorunları kafasına takmış ve bu sorunları iş planı üzerinden çözmeye çalışan insanlardır. Türkiye'de bu bilincin yaygınlaşmasını istiyoruz' 'Sesli Durak projesinin ihtiyacı olan para 60 bin lira. Web sitesi üzerinden onu topluyoruz. Şu anda proje ihtiyacının yüzde 72'si toplandı'

Boyner Grup'un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu Buluşum'un Üst Yöneticisi (CEO) Cihan Alpay, 'Sosyal girişimciler toplumsal sorunları kafasına takmış ve bu sorunları iş planı üzerinden çözmeye çalışan insanlardır. Türkiye'de bu bilincin yaygınlaşmasını istiyoruz.' şeklinde konuştu.

Sesli Durak projesinin detaylarının tanıtıldığı basın toplantısına Buluşum Üst Yöneticisi (CEO) Cihan Alpay, Boyner Grup'un Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlilik Direktörü Aysun Sayın ve projeyi hayata geçiren sosyal girişimci Onur Kılıç katıldı.

Sesli Durak projesinin ihtiyacı olan paranın 60 bin lira olduğunu kaydeden Cihan Alpay, 'Web sitesi üzerinden onu topluyoruz. Şu anda proje ihtiyacının yüzde 72'si toplandı.' dedi. Alpay, söz konusu projeye destek olmak isteyenlerin www.bulusum.biz adresinden bağış yapabileceklerini belirtti.

Kaynağı çoğaltarak büyük projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Alpay, sosyal projeleri destekleyeceklerini kaydetti.

Buluşum ile sosyal girişimciler için kitlesel fonlama platformu oluşturmayı amaçladıklarını belirten Alpay, 'Fakat bu diğer örneklerinden daha hibrit bir yapıya sahip. Sadece halktan toplanan bağışlarla değil, Boyner ailesinin kişisel kaynakları ile harmanlanarak artan bir kaynak yaratmayı amaçladık.' ifadelerini kullandı.

Alpay, 'Sadece sosyal girişimcilere destek olmayı amaçlıyoruz. Sosyal girişimciler toplumsal sorunları kafasına takmış ve bu sorunları iş planı üzerinden çözmeye çalışan insanlardır. Türkiye'de bu bilincin yaygınlaşmasını istiyoruz.' şeklinde konuştu.

1,5 seneden beri aktif olduklarını kaydeden Alpay, çok fazla duyuru yapmadıklarını reklama ve tanıtıma harcayacakları paranın projelere kaynak olmasını düşündüklerini belirtti.

- 'Sesli Durak Ankara'da aktif'

Sosyal girişimci Onur Kılıç da Sesli Durağın görme engelli bir vatandaşın yanında biri olmadığı zaman durakta beklerken gelen otobüsün beklediği araç olup olmadığı problemini çözen bir mobil uygulama olduğunu söyledi.

Şu anda ilk versiyonlarını yaptıklarını belirten Kılıç, 'Görme engelliler sesli olarak otobüsten haberdar oluyor. Otobüsün gps'ini kullanarak. İleriki zamanlarda ikinci ve üçüncü aşamanın olduğu versiyonlar da olacak.' açıklamasında bulundu.

Sesli Durağın Ankara'da aktif olduğunu ancak daha çok belediyeye ulaşılması gerektiğini kaydeden Kılıç, 'Hatta belediyelerin bize talepte bulunması gerekiyor. Bu şekilde daha hızlı ilerleriz.' şeklinde konuştu.

Mobil uygulama olarak hayata geçirilen Sesli Durak, görme engellilerin, duraklara gelen otobüslerden ve hangi hatta ait olduklarından sesli olarak haberdar olmalarını sağlıyor.

Proje kapsamında www.bulusum.biz adresine girerek projeye yapılan her 1 liralık bağışa, Boyner Grup da 5 lira destek veriyor..

Sesli Durak, Android işletim sisteminde çalışıyor ve Google Play uygulama mağazasından indirilebiliyor. Uygulamayı indiren görme engelli bireyin konumunu tespit ederek, bulunduğu durak ve otobüsler hakkında sesli olarak bilgilendirme yapan uygulama, deneyimleyen kullanıcılar tarafından tavsiye ediliyor.

Kaynak: AA